M5A97 ile Crossfire

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
ASUS M5A97 anakarta da Sapphire HD 6850 kullanıyorum.

Crossfire için ayrılmış olan 2. slotun 16x yerine 4x olduğunu duydum. Bu 2. takacağım kartı ne biçimde ve özellikle ne kadar etkiler ?

Crossfire yapacaksam en az nasıl bir ekran kartı kullanmalıyım ? Ki darboğaz , o , bu , şu gibi belalar ortaya çıkmasın .

Son düzenleyen: Moderatör:
Fx 4100 işlemciye çift ekran kartı takarsan daboğaz yaşamazsın... Sadece %3 darboğaz yaşarsın, yani ikinci bir ekran kartı takdığın zaman, normalde performans %80 artması lazım. Ancak bu işlemci ile %77 performans alırsın. Buda demekdirki %80 performans dan %77 porformansa indiğin zaman 53-54 FPS veren bir oyunda 50-51 FPS alıcaksın. Limitlerine takılmazsın okadarda. Tek işlemcin dediğim gibi çok az darboğaz yapar, Diğer hiçbir parçan darboğaz yapmaz, hepsi iyi sanırım. Ama işlemcin FX 6100 olsaydı tam %80 performans alırdın. Yani FX 6100 burda gerekli alıcılar için söylüyorum.

Yani ikinci bir sapphire HD 6850 alıp crossfire köprülerini bağlamak o sistemi alevlendirecekdir. ;)

Bende Asus P8Z77-V LE anakart var, 7850 ekran kartım var, işlemcim Core i7 3770. Crossfire nasıl yapabilirim ?

Anlatamadım galiba :D 2. slotun güç bilmem nesi x16 yerine x4 müş. Bu 2. kart için büyük bir sınırlayıcı engel diye duydum.
Bu doğru mu ?

Alacaksam da en azından nasıl bir kart almalıyım ?

Arkadaşlar olayı siz anlamadınız. Arkadaşın 2. PCI Ex. portu 4x hızında. Bu portun limitlerine takılır mı onu merak ediyor :)

- - - Güncellendi - - -

http://www.gamespot.com/forums/topic/28850193

Şurayı incele. Adam x16/x16 CF yapınca 50 fps, x16/x4 yapınca 48.5 fps alınabiliyormuş. Ama bu GTX 580 gibi bir kartta yüzdesi artıyormuş.

- - - Güncellendi - - -

Bende Asus P8Z77-V LE anakart var, 7850 ekran kartım var, işlemcim Core i7 3770. Crossfire nasıl yapabilirim ?

Bir HD 7850 daha takarak :) İki kartın arasına bir CF köprüsü yap. Olay biter. Ama gereksiz bence çünkü ekran kartın yeterli. 2 yıl sonra falan düşünebilirsin.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı