Merhaba arkadaşlar forumu çok uzun zamandır takip ediyorum üye değildim fakat topladığım yeni sistemde bir sorunum oluştu size danışmak istedim.
İşlemci : FX 6300
Anakart : M5A97 LE R2.0
Ram : HyperX 8 Gb
Ekran Kartım : Hd 6850
İşletim sistemim : Windows 7 - 64 bit
Sorunum şu. Bilgisayar hiç bir şekilde 8 gb rami görmüyor Sistem de herşey normal sadece Ram 4 gb gözüküyor.
Biraz kurcaladım Kitap şu : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3 /M5A99FX_PRO_R20/M5_R20_Series_DRAM_QVL_1127.pdf
Fakat birşey anlamadım.
Resim atıyorum :
RAM 8 GB fakat 1600 MHz değil, 1333 MHz. Anakart, aldığın RAM'i desteklemiyor olabilir (yanlış anlaşılmasın MHz olarak destekleme değil model olarak destekleme). 8 GB farklı bir RAM ile deneme yaparsan çok daha emin olabiliriz. BIOS'u downgrade (düşük versiyon yükleme) yapıp; bir de öyle dener misin?
RAM 8 GB fakat 1600 MHz değil, 1333 MHz. Anakart, aldığın RAM'i desteklemiyor olabilir. 8 GB farklı bir RAM ile deneme yaparsan çok daha emin olabiliriz. BIOS'u downgrade (düşük versiyon yükleme) yapıp; bir de öyle dener misin?
Ekstra 2 GB RAM takınca 6 GB RAM gözüküyor. Ama 4 GB kullanıp 2 GB kullanılamamaktadır yazıyor. 32 bit işletim sistemi yüklersin gösterir'ya onun gibi. Dediğim gibi sistemi almadım değişik dükkanlardan İnternet üzerinden sipariş ederek tek tek topladım. Garantileri ve faturaları mevcut olduğu için %100 değişim yapabiliyorum.
Dediklerimi yaptıktan sonra eğer bir değişiklik olmuyorsa, RAM'i servise gönderin. Sorununuzu belirtip garantiden RAM değişimi isteyin. Eğer %100 değiştiririm diyorsanız farklı marka bir RAM tercih edin. GSkill olabilir.
Dediklerimi yaptıktan sonra eğer bir değişiklik olmuyorsa, RAM'i servise gönderin. Sorununuzu belirtip garantiden RAM değişimi isteyin. Eğer %100 değiştiririm diyorsanız farklı marka bir RAM tercih edin. GSkill olabilir.