M5A97 LE R2.0 Ram Sorunu

  • Konuyu başlatan DonTe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 11B

DonTe

Hectopat
Katılım
15 Mart 2014
Mesajlar
4
Yer
Büyükçekmece, İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar forumu çok uzun zamandır takip ediyorum üye değildim fakat topladığım yeni sistemde bir sorunum oluştu size danışmak istedim.

İşlemci : FX 6300
Anakart : M5A97 LE R2.0
Ram : HyperX 8 Gb
Ekran Kartım : Hd 6850
İşletim sistemim : Windows 7 - 64 bit
Sorunum şu. Bilgisayar hiç bir şekilde 8 gb rami görmüyor Sistem de herşey normal sadece Ram 4 gb gözüküyor.
Biraz kurcaladım Kitap şu : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3 /M5A99FX_PRO_R20/M5_R20_Series_DRAM_QVL_1127.pdf
Fakat birşey anlamadım.
Resim atıyorum :




Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM 8 GB fakat 1600 MHz değil, 1333 MHz. Anakart, aldığın RAM'i desteklemiyor olabilir (yanlış anlaşılmasın MHz olarak destekleme değil model olarak destekleme). 8 GB farklı bir RAM ile deneme yaparsan çok daha emin olabiliriz. BIOS'u downgrade (düşük versiyon yükleme) yapıp; bir de öyle dener misin?
 
RAM 8 GB fakat 1600 MHz değil, 1333 MHz. Anakart, aldığın RAM'i desteklemiyor olabilir. 8 GB farklı bir RAM ile deneme yaparsan çok daha emin olabiliriz. BIOS'u downgrade (düşük versiyon yükleme) yapıp; bir de öyle dener misin?

Ekstra 2 GB RAM takınca 6 GB RAM gözüküyor. Ama 4 GB kullanıp 2 GB kullanılamamaktadır yazıyor. 32 bit işletim sistemi yüklersin gösterir'ya onun gibi. 
Dediğim gibi sistemi almadım değişik dükkanlardan İnternet üzerinden sipariş ederek tek tek topladım. Garantileri ve faturaları mevcut olduğu için %100 değişim yapabiliyorum.
 
Dediklerimi yaptıktan sonra eğer bir değişiklik olmuyorsa, RAM'i servise gönderin. Sorununuzu belirtip garantiden RAM değişimi isteyin. Eğer %100 değiştiririm diyorsanız farklı marka bir RAM tercih edin. GSkill olabilir.
 
Dediklerimi yaptıktan sonra eğer bir değişiklik olmuyorsa, RAM'i servise gönderin. Sorununuzu belirtip garantiden RAM değişimi isteyin. Eğer %100 değiştiririm diyorsanız farklı marka bir RAM tercih edin. GSkill olabilir.
Hangi versiyonu yüklemeliyim ?
Motherboards - M5A97 R2.0
Birde sizin'de aynı anakartınız bulunmakta acaba PCI slotu'nun üstündeki soğutucu çok fazla ısınmakta'mıdır ? (Hatta üstteki fotoğrafta gözükmek'te işlemcinin solunda.)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı