M5A97 R2.0 Reboot and Selecet proper device... hatası !

Hako

Hectopat
Bugün hiçbir problem yoktu ama birkaç saat önce kasanın içini açıp hafiften tozunu filan almak istedim. Sonra kapattığımda ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda bu hatayla karşılaştım ve laptoptan araştırdım. Sanırım hdd bağlantısı ile ilgili bir sorunmuş. Kablolarla ilgili onun için bir daha kasayı açıp hdd kablolarını çıkarıp taktım öyle açmayı denedim. Gene aynı hatayı verdi. Bu sefer pc açılırken del tuşuba basıp oradadan biosa girdim ama benim bios görünüşü farklı olduğu için hiçbişey yapamadım. Anakartım asus m5a97. Lütfen yardım edin recep abi burdaysan lütfen bi bak acil. :(

Arkadaşlar lütfen yardım edin. Acil hadi yaaa.

Konuyu silin sizin yardımıza ihtiyaç yok. Zaten kendim çözdüm herşeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD bağlantılarını kontrol ettikten sonra açılışta F8 ile sabit diski seçip çözülebilecek bir sorun. F8 ile açılan menüde sabit disk yoksa ya bozulmuştur ya da bağlantıları kontrol etmemişsinizdir. Ek olarak harici Asmedia SATA kontrolcüsü BIOS üzerinde devre dışı olabilir ve sabit diskiniz bu kontrolcüye bağlı porta takılı olabilir. BIOS'tan Asmedia SATA Controller'ı Enabled konumuna getirmelisiniz.

F8 ile sabit diskinizi seçip Windows'u başlattıysanız, sabit diski ilk sıraya alarak F8 tuşuna basma şartını ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için BIOS'un ana sayfasından, yani EZ Mode (Asus anakartlar için geçerli) fare ile boot sırasını ayarlayabilirsiniz. Ya da gelişmiş seçenekler üzerinden ayarlarsınız. Sabit disk modelinizi ilk sıraya getirmeniz yeterli.

Sizin çözümü yazmanıza gerek bile yok...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı