M5A97 R2.9 Sistem Bip Problemi

ekinbayraktar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar uzun zamandır forumu takip ediyorum . Burdaki deneyimli arkadaşlar bana bir sistem önerdi .Bende ilk defa bir sistem kurma macerasına giriştim . Fakat sistemi düzgün videolarda izlediğim şekliyle karşılaştığımda bir problemle karşılaştım . Problem 1 uzun 2 kısa bip sesi. Bu problemin ekran kartıyla ilgili olduğunu öğrendim . Bunun üstüne bu sabah gidip vatan bilgisayardan asus r9 280x ' i powercolor r9280x ile değiştirdim . Sorun ne yazık ki devam etmekte . Problem neden kaynaklanıyor olabilir ?
Tahminimce :
Anakartla ilgili bir sorun olabilir ekran kartını 2 yuvada da denediğimde aynı sorunu gözlemliyorum .
Sorun ramler le alakalı olabilir ramler yuvaya oturuyor ama ekran kartı gibi kilitlenmiyor en ufak bir çekişte ramler yuvadan çıkıyor ama tam oturuyor sadece kilitlenmiyor .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözümleyemediğim takdirde geri iade edip hazır bir bilgisayar alacağım bu konu gerçekten çok yordu beni . Biriktirip bir bilgisayar kurmaya karar verdim böyle bir problem beklemiyordum :(

Ramlerin kilitlenmesi gerekiyor sanırım. Bilgisayar çalışıyor mu? Windows yüklenebildi mi? Bir de tüm bileşenlerin uyumlu olduğuna emin olmalısınız. Tüm parça listenizi yazarsanız belki faydalı olabilir.

Ben de bu forum sayesinde bir sistem kurdum ve sorunsuz çalışıyor. Fakat benim sistem de hiç biplemiyor :) speaker kablosunu da taktım ama tık yok.

ads%C4%B1z-png.33281
Gskill 4gbx2 ram ler sitemde budur

Öncelikle Ramler oturmuyorsa Dram Led ve bipini duyman normal. Ram slotlarında mekanik bir arıza olabilir yada RAMlerde sorun olabilir. Elinde başka ram varsa onları dene yine oturmazsa anakartta sıkıntı var demek , ramleri başka bir anakarta takarak ramleride kontrol edebilirsin. Fotoğraf atarsan daha yardımcı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı