M5stickc Plus 2 aparatları nelerdir?

inventorman

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, elimde M5stick Plus 2 var. Bu videoda adamlar ekstra bir aparat kullanmıslar bu aparat nedir?
Ayrıca bu görseldeki kızıl ötesi alıcıyla vericiyi satın aldım .kızıl otesi alıcıyı nasıl kullanabilirim?

Dosya Ekleri

• 20250113_220431.jpg
    20250113_220431.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
433 MHz alici-verici radyo frekans modulleri bunlar. ESP32 ve elinizdeki M5StickC Plus 2 gibi mikrodenetleyicilerle veri gonderim/alim yapmak icin kullaniliyor (kablosuz olarak). Solda gordugunuz sinyal alici, sagdaki ise gonderici. M5StickC Plus 2 ters cevirip arkasina bakarsaniz 4-5 tane pin yuvasi olmasi lazim tam hatirlayamiyorum. Oraya takip kullaniyorsunuz. Bu moduller acik alanda 50-100 metreye kadar sinyal iletebiliyor diye biliyorum, yaniliyorsam duzeltin. Uzaktan kumandali radyo frekansi ile calisan bir proje yapiminda kullanabilirsiniz. Bu arada bu acik alanda 50-100 metre menzili var dedim ama kapali alanda daha da dusuk olabilir bu.

Ayrica resimdeki aparatlarin kizilotesi alici-verici oldugunu dusunmuyorum. Bu aparatlarin radyo sinyali gondermek ve almak icin oldugundan eminim. Bunu direkt sagdaki vericiye bakarak anlayabilirsiniz. Kizilotesi sinyal gondermek icin her seyden once bir IR diyot (IR LED olarak da bilinir) ihtiyaciniz var, resmini asagiya birakiyorum.

1736901314906.png

Ben daha cok yazilim konusunda iyiyim. Bir zamanlar bunlara da merak duyup az cok kendi basima ugrasmistim. O zamandan aklimda kalanlarla acikliyorum size bunlari, yanlisim olabilir.

Edit: Verdiginiz TikTok linkini acip videoyu izlemedim, verdiginiz resme gore cevap verdim. Daha sonra musait bir yere gecince izleyip cevap verecegim, kusura bakmayin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı