M61PM-S2 anakarta uygun işlemci

Blackmachine

Kilopat
Katılım
18 Kasım 2012
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim yaklaşım 5 senelik bir sistem ve artık son demlerini yaşıyor. Benim aklımda olan soru şu. Anakart, güç kaynağı, ekran kartı ve ram yenileyerek yeni oyunlardan yüksek verim alabilir miyim? İşlemcim tek çekirdek. Şöyle bir şey duydum, işlemciyi yenilemezsen sistemi ne kadar yenilersen ye hiç bir şey değişmez. Üstelik yeni anakartın işlemciyle uyumlu olmaz dendi. Diyelim ki uyumlu olan bi anakart buldum. Yine de işlemciyi değiştirmeden yeni oyunları yüksek ayarda kasmadan oynayamaz mıyım ? Sistem özelliklerim şu şekilde

kfqtx.png
 
Öncelikle DDR3 RAM alacaksın ve bu yüzden anakart da değişmek zorunda. E anakart değişecekse işlemci soketi de uymayacak. Ekran kartı takacasın yani güç kaynağı da değişecek...

Bütçene göre ideal bir sistem toplanır. Nedir bütçen?
 
İşlemci hariç sadece anakart, RAM, ekran kartı, güç kaynağı için bütçem 550-600 TL. Ha sen bu bütçeyle bir cacık yapamazsın diyorsan yapacak bir şey yok :) İşlemciyi daha sonra (2 ay) almayı düşünüyorum. Üniversite öğrencisi olduğum için kendi bütçemden alacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman ne yap biliyor musun...

Önce kasa, işlemci, RAM, güç kaynağı, anakart al. İleride de ekran kartı al. Bir süre elindekiyle idare edersin.
 
Anakart ve ekran kartının boyutuna bakıcam eğer yeni kasa almaya gerek yoksa almayı düşünmüyorum ama ille de al diyorsan alırım o zaman. İlerde ekran kartını da aldıktan sonra Sıfırdan kasa toplamış oluyorum zaten. Bir de benim aklımda olan soru şu. Bu kadar bütçeyle her şeyi aldıktan sonra yeni oyunları yüksek ayarda oynayabilir miyim ?
 
Dostum işlemci, anakart, RAM, kasa ve uygun güç kaynağı artı ekran kartı için min. 1100-1200 TL ayır. Birçok oyunu yüksek ayarda en kötü orta seviyede oynarsın birkaçını.
 
Eksen PC, Teknobiyotik ve Vatan PC'yi tavsiye ederim. AMD bir sistem toplarsan iyi olur bu paraya. FX4 tavsiyemdir. M597 EVO anakart + 500W 80plus PSU'lu kasa işini görecektir.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı