Mac adresi nasıl değişir?

zSalih

Hectopat
Daha fazla  
Geçen günlerde babamın evdeki bütün cihazların Mac-adresini topladığını fark ettim ve biraz şüphelendim.
Yazılım mühendisi olduğudan dolayı benim bilmediğim bir şekilde herhangi bir oyuna/uygulamaya erişimimi kaldıracağından korkuyorum.
Eğer böyle bir şey mümkünse nasıl yapabilir ya da ben bu durumu nasıl önleyebilir/engelleyebilirim? Mac adresimi değiştirmeyi düşündüm ancak oynadığım rekabetçi oyun(Valorant)'dan kalıcı uzaklaştırma yemek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haha geçmiş olsun ağır takip geliyor.
Şimdi ethernet mi yoksa wifi mac adresini mi aldı eğer sadece ethernet ise wifi ye geçerseniz farklı bir mac adresi kullanırsınız.

Valo için bir şey diyemem anti-cheat'in neyi kontrol ettiğine bakmak lazım veya direk riot desteğe mesaj atmayı deneyin en net cevabı onlar verir.

Erişim engeli için ise VPN her türlü işe yarıyor tabi adam mühendis her türlü önlemini alır siz cebinizde bi wifi dongle saklayın.

Şöyle bir örnek de verebilirim iş yerinde bi güvenlik duvarı var markasını hatırlamıyorum tüm internet ve telefon hattını filtreliyor hatta girdiğin siteyi inceleyip listeye alıyor duruma göre de engelliyor bu güvenlik duvarı VPN kurmamı ve proxy kullanmamı da engelliyor bende telefonumun internetini kullanarak VPN kurdum şimdi istediğim gibi kullanabiliyorum bazen çalışmıyor bu durumda yine telefonumun internetini kullanıp VPN'i aktif ediyorum daha sonra şirket wifi'sine bağlanıyorum yine güvenlik duvarını atlatmış oluyorum.

Benim babam klavyeyi modemi saklardı hatta buluyorum diye modemi iş yerine götürüyordu mühendis baba başka bir seviye size iyi eğlenceler hocam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı