Mac adresinden hangi sitelere girildiği takip edilebilir mi?

muhammed _002

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Sizinle bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğrenciyim, bir vakıf yurdunda kalıyorum. Bu yurttaki internette çok fazla engel var. Microsoft Store'den gibi bir sürü şey indirilmiyor ya da kullanılmıyor. Müdürle konuştum ve böyle bir şikayetim olduğunu söyledim. Benden bilgisayarımın MAC adresini istedi.
Benim sorum şu: Eğer Mac adresimi versem, benim hangi sitelere girdiğimi ya da oyun oynayıp oynamadığımı öğrenebilirler mi? Yanlış anlamayın, arkadaşlar, yanlış sitelere girmiyorum ama içim rahat etmez, beni takip eden birini bilsem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,
Sizinle bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğrenciyim, bir vakıf yurdunda kalıyorum. Bu yurttaki internette çok fazla engel var. Microsoft Store'den gibi bir sürü şey indirilmiyor ya da kullanılmıyor. Müdürle konuştum ve böyle bir şikayetim olduğunu söyledim. Benden bilgisayarımın MAC adresini istedi.
Benim sorum şu: Eğer Mac adresimi versem, benim hangi sitelere girdiğimi ya da oyun oynayıp oynamadığımı öğrenebilirler mi? Yanlış anlamayın, arkadaşlar, yanlış sitelere girmiyorum ama içim rahat etmez, beni takip eden birini bilsem.
Mac adresi sadece bağlandığınız routera görünür. Tekniken onların sistemine bağlandığınız için yurt görebilir siteleri ama dışarıdan başkası göremez. Yani evet, öğrenebilirler.

MAC adresi sadece bağlandığınız routera görünür. Tekniken onların sistemine bağlandığınız için yurt görebilir siteleri ama dışarıdan başkası göremez. Yani evet, öğrenebilirler.

Peki hocam ne yapmamı önerirsiniz müdür benden Mac adresimi göndermemi istiyor, Nitro 5 laptopum var Mac'ı değiştirmeye çalıştım olmadı.

Peki hocam ne yapmamı önerirsiniz müdür benden Mac adresimi göndermemi istiyor, Nitro 5 laptopum var Mac'ı değiştirmeye çalıştım olmadı.
Muhtemelen yurt kendisi bir bariyer koymuş. Sizi de onun dışında bırakmak için istiyor adresi. Ya verip interneti engel olmadan kullanacaksınız, ya da vermeyip aynı şekilde devam edeceksiniz. VPN filan da bunu kurtarmaz çünkü ilk DNS istekleri de açık olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı