Mac bilgisayarın HDD'si, SSD ile değiştirilip yeniden macOS kurulabilir mi?

Hasanmezz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde 30 adet 2012 iMac 21,5 var ve bunların hepsinin HDD'lerini SSD ile değiştirmek istiyorum ve hepsinin aynı yazılımlara sahip olması gerekiyor, her birisini tek tek yedekleyip SSD'ye yüklemeden bu işlemi nasıl yapabilirim? Teşekkür ederim.

Başlıkta yazanı teorik olarak yapabilirsiniz. Bir arkadaşım yapmıştı.
30 adet Mac'e tek tek kurmanız gerekir ancak bu durumda.

Önce bir Mac'i sıfırlayıp onu amiral oluşturup yani programları ona kurup USB belleğe onu yedekleyip diğer SSD'leri sıfır olan bilgisayarlara kurmayı planlıyorum sizce bu mümkün mü?

@Hasanmezz Recovery üzerinden Disk Utility ile yapılabileceğinden bahsedilmiş bazı yerlerde.

Sisteminiz Windows olsaydı şu video doğrudan işinizi görebilirdi diye düşünüyorum ancak yine de bakmakta fayda var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Disk Utility yönetemi hakkında şu şekilde adımları vereyim isterseniz:
  • Yeni diski SSD kutusu ile USB sisteme takın.
  • Cihazınız CMD+R’ye basarak Recovery Mode'da başlatın.
  • Disk Utility yazılımını başlatın.SSD kutusu ile başladığınız yeni diski seçin ve “OS X Extended Journaled” (JHFS+ diye geçer) ve “GUID Partition Map” olarak diski formatlamaya başlayın. Daha sonra formatladığınız bölüm seçiliyken üst bardan/araç çubuğundan Edit menüsünden Restore’yi seçin. Karşınıza gelen “Restore from” kısmında klon yapılacak diski seçin ve restore işlemini başlatmayı deneyin.
Bu da Crucial'ın bunu anlatan videosu. Ancak sizin işinize yarar mı emin değilim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Hasanmezz recovery üzerinden disk Utility ile yapılabileceğinden bahsedilmiş bazı yerlerde.

Sisteminiz Windows olsaydı şu video doğrudan işinizi görebilirdi diye düşünüyorum ancak yine de bakmakta fayda var.

Disk Utility yönetemi hakkında şu şekilde adımları vereyim isterseniz:
  • Yeni diski SSD kutusu ile USB sisteme takın.
  • Cihazınız CMD+r'ye basarak recovery Mode'da başlatın.
  • Disk Utility yazılımını başlatın. SSD kutusu ile başladığınız yeni diski seçin ve “os X extended journaled” (jhfs+ diye geçer) ve “guıd Partition map” olarak diski formatlamaya başlayın. Daha sonra formatladığınız bölüm seçiliyken üst bardan/araç çubuğundan edit menüsünden Restore'yi seçin. Karşınıza gelen “restore from” kısmında klon yapılacak diski seçin ve restore işlemini başlatmayı deneyin.
Bu da Crucial'ın bunu anlatan videosu. Ancak sizin işinize yarar mı emin değilim.

Cevaplarınız benim için çok değerli çok teşekkür ederim sizin attıklarınız ve
bu video sanki benim işimi çözecek gibi tekrardan çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı