AcarCnr
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Makine Mühendisi
Merhabalar, konu başlığını yanlış yazmış olabilirim. Sıkıntı şu ben herhangi bir program ile bir şey kaydettiğim zaman nerede olduğunu bulamıyorum. Window'ta belgelerime kaydediyor ve hızlıca bulabiliyorum. Dün Final Cut Pro X programında geçen ay yaptığım bir videonun projesi mi desem event'ını mı artık neyse bilmediğim için birkaç tane açmıştım, yeni proje başlatacağım, hala eskini gösteriyor bende en sonunda hepsini sileyim kurtulayım dedim. Tek tek bir sürü yere girdim 1-2 tanesini zorla buldum. Geri kalanlar çıkmıyor sonra command+space aklıma geldi, orada arattım uzantılı dosya çıkıyor çift tıklayıp dosya konumunu göster diyeceğim tıklanmıyor, normal tıklayınca da direk programı açıyor içinde gösteriyor. Ben neredeyse tüm dosyalara tek tek bakıp buldum ve sildim bayağı vaktimi aldı. Mac konusunda bayağı acemiyim belki kolaydır bilmiyorum o yüzden konu açma gereksinimi duydum yani varsa kolay yolu öğrenmek için. Ek olarak programdan kayıt yerine baktım filmler içine kaydediyor gösteriyordu fakat normalde 6 tane dosya olması gerekiyorken 2 tanesi oradaydı. 
Bir ikinci sorun ise ben Window'ta alıştığım için genelde bir şeyler kaydedeceğim zaman masaüstüne klasör oluşturup orada dosyalarım. Mac'te de böyle yapıyorum masaüstündeki tüm her şeyi ICloud'a gönderiyormuş. Durmadan bildirim geliyor alanınızı yükseltin diye ben bunu kapattım ama hala aynı bildirimler gelmeye devam ediyor. Bu bildirimi tamamen kapatmanın bir yolu var mı? Ben zaten ICloud'a yükleme yapma gereksinimi duymuyorum bildirimde gelmesin bunun ile ilgili. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.
Bir ikinci sorun ise ben Window'ta alıştığım için genelde bir şeyler kaydedeceğim zaman masaüstüne klasör oluşturup orada dosyalarım. Mac'te de böyle yapıyorum masaüstündeki tüm her şeyi ICloud'a gönderiyormuş. Durmadan bildirim geliyor alanınızı yükseltin diye ben bunu kapattım ama hala aynı bildirimler gelmeye devam ediyor. Bu bildirimi tamamen kapatmanın bir yolu var mı? Ben zaten ICloud'a yükleme yapma gereksinimi duymuyorum bildirimde gelmesin bunun ile ilgili. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.