Mac filtreleme nasıl yapılır?

Makaleler
3
Yer
Erbaa
Bugün istemsiz misafirleri engellemek için Mac filtresini kullanmaya karar verdim. Sadece benim izin verdiğim kullanıcılar ağa bağlansın istiyorum fakat sorun şu ki; kendi bilgisayarımın Mac adresini girdiğim zaman geçersiz Mac adresi diyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeminiz Asus ise yardımcı olabilirim. Çünkü çoğu modemin arayüzü farklı olabiliyor.
Ama modeminizde Kablosuz > Mac Filtresi gibi bir kısım varsa oradan engelleyebilirsin.

Modeminiz Asus ise yardımcı olabilirim.
Sorunu hallettim fakat halen izinsiz ağa bağlanıyorlar. Bunu engellemenin bir yolunu bulamadım. Hele ki BEKO TV adında bir adi var. Bir türlü gitmiyor. Yasakladım, kara listeye koydum. Hiç bir türlü işe yaramıyor. 63 haneli şifre koydum yine bağlanıyorlar. Nasıl yapıyor bunu?

Sorunu hallettim fakat halen izinsiz ağa bağlanıyorlar. Bunu engellemenin bir yolunu bulamadım. Hele ki BEKO TV adında bir adi var. Bir türlü gitmiyor. Yasakladım, kara listeye koydum. Hiç bir türlü işe yaramıyor. 63 haneli şifre koydum yine bağlanıyorlar. Nasıl yapıyor bunu?
Modeminiz eski ise WPS koruması kolayca kırılabiliyor.

Hocam mac filtresi yapmama rağmen gitmedi. WPA2 var galiba. WPA3 istiyorum ama modem eski.
Bağlansa bile interneti kullanabilir mi? Çünkü kendi telefonum da bağlanıyor(filtre yapmama rağmen) ama interneti kullanamıyor. Ağ üzerinden zarar verme ihtimalleri var mı?

Evet bizim komşumuzun da öyle bir modemi vardı kolayca kırılabilen türler bunlar. Ayrıca MAC filtresi yapınca bir daha girememeleri lazım. Doğru yaptığınıza emin misiniz?
%100 doğru yaptım.
Kardeşimi yasakladım. O giremiyor mesela. Ama bu beko tv ve diğer eleman girebiliyor. Nasıl oluyor. Onları da yasakladım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı