Mac için Visual Studio kullanımdan kalkıyor

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Evet, Microsoft imza hareketini yaptı. Visual Studio (IDE olan) Mac için kullanımdan kalkıyor.

Güncelleme desteği 31 Ağustos 2024'te sona eriyor.
Microsoft, Visual Studio'nun Mac üzerinden kaldıracağı için Visual Studio Code'a yönlendiriyor kullanıcıları.

Detaylı bilgi için (İngilizce):

Bilmedigim icin soruyorum, ASP.NET MVC gibi projeleri Visual Studio Code ile gelistirebilmek mumkun mu? Ne gibi bir kaybimiz olacak bu durumda? Visual Studio kullanabilmemiz icin illa ki Mac uzerinde calisan bir sanal makinede Windows mu kullanmamiz gerekecek?

Bilmedigim icin soruyorum, ASP.NET MVC gibi projeleri Visual Studio Code ile gelistirebilmek mumkun mu? Ne gibi bir kaybimiz olacak bu durumda? Visual Studio kullanabilmemiz icin illa ki Mac uzerinde calisan bir sanal makinede Windows mu kullanmamiz gerekecek?
Evet mümkün dotnet cli ile vs code üzerinden geliştirebilirsiniz. Ancak visual studio kadar rahat bir ortam olmayacaktır tabi. Download .NET 7.0 (Linux, macOS, and Windows)

.NET Core ve Framework'ü kurulabilir olduğu müddetçe kullanmak mümkün. Rider kullanır yine ASP.NET projesi oluşturursun muhtemelen. Ancak .NET desteği kaldırıldıktan sonra Windows bir VM şart olacaktır.

Ek; VS Code için C# Dev kit çıkarmışlar. VS'teki Solution explorer ve unit testlerini getiriyormuş. İncelemekte fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı