MAC kurulumundan sonra otomatik başlatma

teknolojibil

Hectopat
Daha fazla  
MAC Mavericks kurulumundan sonra boot işlemini her açıldığında yapmak mı gerek misal windows da kendi logosu geliyor direk masaüstü açılıyor. Windows'a mac kurulumundan sonra nasıl boot etmeden bir işlem yapmadan masaüstüne ulaşırız.

Birde ekran aygıt kimliği listesi nerededir acaba forumda bulamadım. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clover configurator ile yapıyorum 3 gündür abartısız 30 saattir olmadı gitti. Clover programında disk 01 ile 02 de ki aşamaları yapıyorum daha sonra kurulu hdd yi bootloader add clover ediyorum. Daha sonra graphics injected bölmünde ki ayarları yapıyorum güvenli modda bile boot ediyorum kext hatası alıyorum. graphics injected değişimleri yapıyorum sırayla hiçbiri tutmuyor harfi harfine yapıyorum ama olmuyor. Ne eksik diye bakıyorum ama bulamıyorum.
Clover configurator da aygıt kimliği ekran için videoda bahsedilen ıg-platform- id veya cpu id'i.

clover configurator ile yapıyorum 3 gündür abartısız 30 saattir olmadı gitti. clover programında disk 01 ile 02 de ki aşamaları yapıyorum daha sonra kurulu hdd yi bootloader add clover ediyorum daha sonra graphics injected bölmünde ki ayarları yapıyorum güvenli modda bile boot ediyorum kext hatası alıyorum. graphics injected değişimleri yapıyorum sırayla hiçbiri tutmuyor harfi harfine yapıyorum ama olmuyor.Ne eksik diye bakıyorum ama bulamıyorum
clover configurator da aygıt kimliği ekran için videoda bahsedilen ıg-platform- id veya cpu id'i
Clover kurmadan configrator bir ise yaramaz. Once clover kur efi Bölümü'nde clover oluştuktan sonra configrator ile ayarlarını Yap.

Yazıda belirttiğim gibi onları yapıyorum zaten daha sonra clover boot işlemi yapıyorum.

Bende aynı sorunu yaşıyorum mac i yeniden başlattığımda windows açılıyor. gereken bütün işlemleri yaptım ama hala yeniden başlatığımda direk olarak windowsu boot ediyor

Bende aynı sorunu yaşıyorum mac i yeniden başlattığımda windows açılıyor. gereken bütün işlemleri yaptım ama hala yeniden başlatığımda direk olarak windowsu boot ediyor

CLOVER UEFI + WINDOWS IKILI KURULUM ( DUAL BOOT )
Cozum:
**Yosemite UEFI CLOVER USB hazirlandi

**Windows UEFI USB hazirlandi.

1: Yosemite UEFI CLOVER USB ile sistem baslatildi
2: Kurulum penceresinde, " Disk Utilties " ile HDD disk ikiye bolundu..
3: Yosemite Kurulum yapilacak bolum, " GUID " Mac extended journaled (genisletilmis gunluklu ) olarak formatlandi.
4: Diger bolumlere mudahele edilmedi.
5: Yosemite kurulum tamamlandi.
6: PC tekrar baslatildi.
7: Windows kurulum baslatildi.
8: Windows kurulum tamanlandi.
9: PC , Yosemite UEFI CLOVER USB ile baslatildi
10: Yosemite UEFI CLOVER USB boot ekraninda " Yosemite" secildi (ulasildi).
11: Yosemite icinde, Clover ile EFI bolumune bootloader kuruldu.
12. Yosemite / EFI / icine Bootlader kurulduktan sonra;
a: EFI / Clover / icinde "CLOVERX64.EFI "dosyasi, Efi/Microsoft / Boot icine kopyalandi.
b:EFI / Microsoft / Boot/ bootmgfw.efi dosyasinin ismi "bootmgfw-orig.efi" olarak degistirildi
** "bootmgfw.efi " dosyasini "bootmgfw.orig.efi" yapmamizin sebebi olasi bir problemde, windows'un boot dosyasini tekrar yukleyebilmek icin)
c:EFI / Microsoft / Boot / icine kopyalanan "CLOVERX64.EFI" dosyasinin ismi " bootmgfw.efi " olarak degistirildi.
13: Bu konudaki Sisteme uygun sekilde config.plist ve post kurulum islemleri yapıldı

kaynak:
boot ekranı gelmiyor (COZULDU)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı