Mac M4 mini yerine ne alınabilir?

Pyrox06

Hectopat
Daha fazla  
Mac mini M4 alacağım ama aklımda çok soru var az çok oyun oynarım Fortnite-CS-Valorant gibi Online oyunları arkadaşlarımla girerim, hayatımda Windows dışında bir şey kullanmadım ve bir grafiker ve video editcisiyim. Bütçem 28bin civarı taksitli olması şartıyla Mac mini dışında alabileceğim opsiyonları görmek istiyorum ya da Mac mini alınır mı? Yardımcı olursanız sevinirm.

Mac minideki serin çalışmayı, sessizliği ve örneğin mavi ekransız çalışma konforunu başka hangi cihazda yakalayabilirsin bilmiyorum. İşin içinde oyun varsa mac'i zaten direkt ele bence. Ama iş yapacağım diyosan iyi bir seçenek olur. Oyun oynatırmı oynatır ama bir windows pcdeki gibi olmaz. Örneğin bende m1 mac mini var lol oynamayı denemiştim. 49" ve 5120x1440 çözünürlükte 60'a yakın fps veriyordu. Orta ayarlarda diye hatırlıyorum.
34345345-min.jpg

Oyun konusunu bir kenara bırakırsak bu pc ile yıllardır haftanın 6 günü gün boyu iş yapıyorum. En ufak bir kasma donma veya hata verip kapanması gibi durumlarla karşılaşmadığım gibi okadar açık sekme, pencere ve programlara rağmen şuan 34 derecede çalışıyor.

Mac minideki serin çalışmayı, sessizliği ve örneğin mavi ekransız çalışma konforunu başka hangi cihazda yakalyabilirsin bilmiyorum. İşin içinde oyun varsa Mac'i zaten direkt ele bence. Ama iş yapacağım diyorsan iyi bir seçenek olur. Oyun oynatır mı oynatır ama bir Windows PC'deki gibi olmaz. Örneğin bende M1 Mac mini var LoL oynamayı denemiştim. 49" ve 5120x1440 çözünürlükte 60'a yakın FPS veriyordu. Orta ayarlarda diye hatırlıyorum.
Eki Görüntüle 2369282
Oyun konusunu bir kenara bırakırsak bu PC ile yıllardır haftanın 6 günü gün boyu iş yapıyorum. En ufak bir kasma donma veya hata verip kapanması gibi durumlarla karşılaşmadığım gibi o kadar açık sekme, pencere ve programlara rağmen şu an 34 derecede çalışıyor.

Yıllarca süren stabilliği unutmayın 2015 mbp kullanıyorum dönemi olan makinelerden stabillik açısından çok önde oyun için alınmıyorsa bilgisayar bütçede yeterliyse Mac alınması taraftarıyım.

Yıllarca süren stabilliği unutmayın 2015 mbp kullanıyorum dönemi olan makinelerden stabillik açısından çok önde oyun için alınmıyorsa bilgisayar bütçede yeterliyse Mac alınması taraftarıyım.
Bende 2015 macbook pro i7 15" modelden geçiş yaptım bu arada. Geçmeden öncede bu macbook pro hala iş görüyor. 2-3 ayda 1 falan yeniden başlatıyorum akşam bıraktığım yerden sabah devam edebiliyorum diye düşünüyordum. Çift monitör çalışıyordum. Sırf m işlemciyi denemek için mac mini ve macbook pro m1 aldım açıkcası. Dediğiniz gibi intel modeller bile günümüzde hala başarılı ancak bu m işlemciler olayı başka bir yere koymuş. Macbook tarafında da şarjda kullanım süresini çok iyileştirmiş. Aynı şekilde fan sesi duyman çok zor ben henüz hiç duymadım.

Dediğiniz gibi yıllarca süren stabil çalışma olayı başarılı.

Bende 2015 MacBook Pro i7 15" modelden geçiş yaptım bu arada. Geçmeden önce de bu MacBook Pro hala iş görüyor. 2-3 ayda 1 falan yeniden başlatıyorum akşam bıraktığım yerden sabah devam edebiliyorum diye düşünüyordum. Çift monitör çalışıyordum. Sırf m işlemciyi denemek için Mac mini ve MacBook Pro M1 aldım açıkçası. Dediğiniz gibi Intel modeller bile günümüzde hala başarılı ancak bu m işlemciler olayı başka bir yere koymuş. MacBook tarafında da şarjda kullanım süresini çok iyileştirmiş. Aynı şekilde fan sesi duyman çok zor ben henüz hiç duymadım.

İmkan olursa m Pro serisi herhangi bir mbp almak istiyorum birkaç yazılımla beraber oyunda oynatıyorlar artık çok güzel bir işlemci.

Bende 2015 MacBook Pro i7 15" modelden geçiş yaptım bu arada. Geçmeden önce de bu MacBook Pro hala iş görüyor. 2-3 ayda 1 falan yeniden başlatıyorum akşam bıraktığım yerden sabah devam edebiliyorum diye düşünüyordum. Çift monitör çalışıyordum. Sırf m işlemciyi denemek için Mac mini ve MacBook Pro M1 aldım açıkçası. Dediğiniz gibi Intel modeller bile günümüzde hala başarılı ancak bu m işlemciler olayı başka bir yere koymuş. MacBook tarafında da şarjda kullanım süresini çok iyileştirmiş. Aynı şekilde fan sesi duyman çok zor ben henüz hiç duymadım.

Aslında haklısınız, bende Mini'yi düşünüyordum ama bazı kaygılar duydum, bunlar:

Windows'tan Mac'e geçme sürecim alışmam cart curt, bunlar zor gelir diye düşünüyorum.

Oyun oynamak istediğimde bir zorlukla karşılaşmak.

Yazılımla uğraştığım süreçte Windows'un özgürlüğünü verebiliyor mu?

RTX 4060'lı kasalar veya 3050'li laptoplar yerine M4 çip 256 GB bir bilgisayar alınır mı?

Bunlar dışında, primer Pro'da Photoshop'taki namını veya AI'daki namını biliyorum zaten ki çok etkileyici bunlara bir yorum yaparsanız çok mutlu olurum

Aslında haklısınız, bende Mini'yi düşünüyordum ama bazı kaygılar duydum, bunlar:

Windows'tan Mac'e geçme sürecim alışmam cart curt, bunlar zor gelir diye düşünüyorum.

Oyun oynamak istediğimde bir zorlukla karşılaşmak.

Yazılımla uğraştığım süreçte Windows'un özgürlüğünü verebiliyor mu?

RTX 4060'lı kasalar veya 3050'li laptoplar yerine M4 çip 256 GB bir bilgisayar alınır mı?

Bunlar dışında, primer Pro'da Photoshop'taki namını veya AI'daki namını biliyorum zaten ki çok etkileyici bunlara bir yorum yaparsanız çok mutlu olurum.

Desteklemeyen oyunlarda biraz uğraş gerekcek Windows'tan Mac'e alışmak çok da zor değil tabii başta zor geliyor ama zaten Max 1 hafta içinde eliniz ayağınız gibi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı