Mac mini M4 hangi versiyonu alınmalı?

Hydrawarrior

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler Mac mini M4 alacağım ve hangi şekilde alma konusunda kararsızım. Alacağım özellikler 16 GB RAM 512 GB SSD ya da 24 GB RAM 256 GB SSD olacak şekilde düşünüyorum. Asıl planım şu şekilde 24/256`lı alıp taşınabilir SSD ile desteklemek istiyorum ama o SSD'nin içine program kurabilir miyim bilmiyorum. İlk defa Mac bir cihaz alacağım ve halihazırda iyi bir Windows laptopum var.

Şimdilik yazılımla ilerleyeceğim. Belki sonra sonrasında edit işlerine bakabilirim diyorum.

Ben uzun zamandir yazilimla ilgileniyorum gecen aylarda da M4'lu MBP'ye gecmistim 16GB RAM ile Docker vs. dahi acsan sorun olmaz buyuk capli LLM'ler vs. kullanacaksan orasi ayri ama depolama isini bir sekilde halledersin 24GB RAM daha mantikli.

24gb daha mantıklı. Benim mac minin diski 512 ancak bende 2tb harici disk ile destekliyorum. Uygulamaları basit bir terminal kodu ile harici diske taşıyabiliyoruz. Bu konuda chatgpt yardım ediyor sağolsun. Ben sadece pinokio ve pinokio'da kullandığım modelleri harici diske taşıdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı