Türkiye'de taşınabilir SSD'ler olarak hem çok çeşit yok, hem de fiyatlar ciddi pahalı. Olan markalar: Samsung, Sandisk, HiKVision ile sınırlı sayılabilir. Ben MacMini için değil ama aynı mantıkla bir 1TB M.2 Sata NVMe SSD aldım (o gün için F/P bir markadan) ve bir de uyumlu bir SSD kutusu (Dark marka, ama stoklar bitti...) ve 15 aydır sıkıntısız kullanıyorum. Ancak başta şöyle bir sıkıntı yaşadım: aldığım SSD kutusunun yanından çıkan kablo USB-C konektörlü (ama USB-A adaptörü de vardı...). Bu oluşturduğum 1 TB'lık SSD'yi laptopta USB-C soketine taktığımda, her türlü veri transferinde anlık (5 saniyelik) kesilmeler oluyor ama hemen kendinden düzeliyordu. Kabloyu çıkartıp, adaptörüyle laptopun USB-A soketine takınca iş tamamen düzeldi. Bazı kimseler USB-C'de yaşadığım sorunu yüklü olan anti virüs yazılımından kaynaklandığını söylerler ama bilemiyorum.
MacMini'de malum sadece USB-C (2 adet ön panelde) ve USB4 uyumlu Thunderbolt 4 (3 adet arka panelde) soketleri var. Ama yakında (2025 ilkbaharında) Amerika'da Satechi'nin şöyle bir ürünü çıkacak:
Bu üründe bir de 4TB'a kadar M.2 NVMe SSD yuvası yer alacak.