Mac Mini'mde Logic vokal kayıtından sonra tıkandı

• Konuyu başlatan maladjusted
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.230
M

maladjusted

Ziyaretçi
Ben de Mac Mini sahibiyim, ve de olmuyor, ilk kanaldan sonra şişiyor, ciddi bir kayıt işlemi için Quad core, yani MBPR veya Mac Pro şart...

Benim Mac Mini'mde Logic vokal kayıtından sonra tıkandı mesela.

Olmayan nedir ? Mac minilerde gayet sağlıklı kayıtlar yapılabiliyor. Ayrıca ciddi bir kayıt işlemi için öncelik program yada mac değildir.

Tıkandı derken neyi kastetmek istediğinizi anlayamadım. Detaylı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olmaya çalışabilirim. Kayıt mikrofonunuz nedir ? Ses kartınız nedir ? Hangi logic sürümünü kullanıyorsunuz ?

Öncelikle sistemim Mac Mini i5 L13 12GB RAM, müzik işinde dbiraz amatörüm öncelikle ekipman anlamında, kusura bakmayın. Ses kartım M-Audio Fast Track USB II, mikrofonum Rode NT1-A, vokal kayıdından kastım klasik gitar, akustik davul vs. ile yaptığım kısımlar. En az 4 tane enstrüman kaydettikten sonra ağırlaşıyor, tepki süresi uzuyor. Logic Pro X'ten çıksam Dock'ten uygulamalarıma baksam bile uygulamaların simgeleri yok oluyor, animasyonlar saniyede en fazla 2 kare verebiliyor vs.

Ses kartı ve mikrofon çok ayrı boyutlarda. Mikrofon olarak tercih kötü değil fakat ses kartı için tercihi roland edirol yada capture modellerinden yana kullanabilirsiniz, kayıtlarınızın iyi olması açısından. Gelelim sorun olan kısma, sorun sürümden olabilir, sürümünüzü yazmamışsınız. Tavsiye edeceğim sürüm 10.0 olmakla beraber hala aynı sorunu alırsanız, kaydetmiş olduğunuz enstruman ve vokalleri proje olarak kaydedip daha sonra tekrar açıp mixleme işlemine geçmeyi deneyebilirsiniz.

Aldığınız kit peki midi uyumlu mu yani midi çıkışı var mı ? ayrıca bahsettiğiniz VST Plugins bir sanal entrumandır, sizin için faydalı olmayacaktır. Menü çubuğundan logic pro x / preferences sekmesinden ayarları yapıp tekrar deneyiniz.

Ben Logic Pro'yu App Store'dan satın aldım, sürümüm 10.0.4, öncelikle ben de ses kartımımın güzel bir seçim olmadığının farkındayım, daha doğrusu Mac'imi almadan önce satın almıştım, fiyat aralığım o zamanlar çok düşüktü, zaman geçince mikrofon, gitar, hepsini yeniledim ama ses kartı kaldı, konuyla alakası yok tabi ki, ama bana önerebileceğiniz Thunderbolt'lu bir ses kartı var mı? Elektro gitarım Gibson Les Paul Studio, anladığım kadarıyla ses kartı bu gitarın hakkını veremiyor...

Tavsiye edebileceğim ses kartı olabilir fakat, ne yaptığını, tarzını, bütçeni bilmeden bir şey söyleyemiyorum. Önerebileceğim ses kartları roland markasının edirol ve capture modelleridir. İsterseniz onlara bakıp kafanıza yatanı danışabilirsiniz. Ayrıca mikrofon ve gitarınız 1.90 boyunda olan bir insan gibiyse ses kartınız 1.10 malesef. Yetmez size o ses kartı.

:) Öncelikle çok teşekkürler, bütçe önemli değil, tarzım ise indie ile country rock arasında değişiyor, örnek olarak The Smiths, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Bob Geldof gibiler, yazdığınız modellere şimdi bir bakacağım...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı