Mac Mini'ye Windows kurulabilir mi?

Merhaba arkadaşlar.

Şu an fiyatı uygunken Mac mini satın almak istiyorum M4 işlemcili. Ancak bir Windows cihaza ihtiyacım var açıkçası. Windows 11 ARM sürümünü indirerek Mac mini üzerinde çalıştırma imkanım var mı? Var ise nasıl yapabilirim? Sanal makine üzerinde çalıştırmak istemiyorum ama. Doğrudan cihaz içerisinde çalıştırabilir miyim?

Size tavsiyem MacOS'den Windows 11'e geçmeyin.

Var Bootcamp üzerinden diskinden bölüm ayırıyorsun ama bildiğim kadarıyla macOS kullanılamıyor sanırsam. Windows kurduktan sonra hem macOS daha iyidir geçmenizi önermem.

Var Bootcamp üzerinden diskinden bölüm ayırıyorsun ama bildiğim kadarıyla macOS kullanılamıyor sanırsam. Windows kurduktan sonra hem macOS daha iyidir geçmenizi önermem.
Bootcamp eski intel işlemcili maclerde işe yarıyor. Bildiğiniz aksine çift işletim sistemi olarak kullanılabiliyor. Yeni M işlemcili modellerde çalışmıyor. Yeni modellerde parallels sayesinde windows kullanılabilir.

Apple'ın M4 işlemcili Mac mini modelinde doğrudan Windows 11 ARM sürümünü çalıştırmak mümkün değildir. Apple silicon tabanlı Mac'lerde (m serisi), Intel tabanlı modellerde kullanılan boot camp özelliği bulunmamaktadır. Bu nedenle, Windows'u doğrudan kurmak yerine sanallaştırma yöntemleri kullanılmaktadır. Ancak, sanallaştırma tam performans ve kontrol sağlamayabilir. Önceki deneyimlerimde, Intel tabanlı MacBook'larıma Windows kurduğumda, Windows işletim sisteminin voltaj değerlerini macOS'ta olduğu gibi sabit tutmaması nedeniyle, v-ray ile render alırken sistemlere zarar verdim ve iki MacBook'um arızalandı.

Tamamdır teşekkürelr bilgi için.

Size tavsiyem MacOS'den Windows 11'e geçmeyin.
Kime göre neye göre mesela? Bu tamamen göreceli ve ihtiyaca yönelik bir durum. Bir windows bilgisayara ihtiyacım var şuan benim. Ancak mac mini fiyatı da çok uygun açıkçası. Eğer benim senaryomda performanslı olacaksa neden mac mini alıp windows kurmayayım? Mac fanlığı yapmamak lazım arkadaşlar. Sadece konuya odaklanmalıyız, konu sahibi size yapabilir miyim yapamaz mıyım demiş. Cevabı yapabilirsin, yaparsan şu şekilde yaparsın ve şöyle bir performansın olacaktır demek veya direkt olarak yapamazsın demek. Lütfen yani, öznel yorumlar yapmamalıyız böyle konularda. Yine de teşekkürler.

Paralels ücreti çok yüksek bir yazılım. Windows 11'in ARM sürümünü çalıştıramaz mıyım acaba?

İşte cevap aynen bu şekilde olmalı, çok teşekkür ederim saf bilgi verdiğiniz için. Minnettarım.

Para öderim ama pürüzsüz hizmet alırım diyorsanız Parallels. Az çok bu işlerden anlarım, birkaç bir şey kurcalarım ama sonuçta sorunsuz çalışsın diyorsanız UTM. Ben şahsen UTM ile kullanıyorum, Parallels fahiş fiyat istiyor. UTM ile tüm ihtiyaçlarımı gideriyorum.

M işlemcili Mac'lerde Bootcamp çalışmaz bu arada.

Driver olmadan bir şey yapamazsın ve Windows 11 kötü bir işletim sistemi.

Driver olmadan bir şey yapamazsın ve Windows 11 kötü bir işletim sistemi.
İhtiyaç meselesi, işini sadece windows'da çözebiliyorsa mecburen windows kullanımına devam etmek zorunda.

Driver'lar yükleniyor sorun olmaz.

Konu sahibine tavsiyem windows kullanmak zorundaysanız mac mini'ye para vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…