Mac Mini'ye Windows kurulabilir mi?

Kime göre neye göre mesela? Bu tamamen göreceli ve ihtiyaca yönelik bir durum. Bir windows bilgisayara ihtiyacım var şuan benim. Ancak mac mini fiyatı da çok uygun açıkçası. Eğer benim senaryomda performanslı olacaksa neden mac mini alıp windows kurmayayım? Mac fanlığı yapmamak lazım arkadaşlar. Sadece konuya odaklanmalıyız, konu sahibi size yapabilir miyim yapamaz mıyım demiş. Cevabı yapabilirsin, yaparsan şu şekilde yaparsın ve şöyle bir performansın olacaktır demek veya direkt olarak yapamazsın demek. Lütfen yani, öznel yorumlar yapmamalıyız böyle konularda. Yine de teşekkürler.

Paralels ücreti çok yüksek bir yazılım. Windows 11'in ARM sürümünü çalıştıramaz mıyım acaba?

İşte cevap aynen bu şekilde olmalı, çok teşekkür ederim saf bilgi verdiğiniz için. Minnettarım.
Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, Eğer Windows kullanmanız gerekiyorsa, Intel tabanlı Mac'lere Windows kurmak genellikle sağlıklı bir çözüm değildir tecrübeyle sabit. Bunun yerine, günlük kullanım ve rekabetçi oyunlar için Acemagic AMR5 AMD Ryzen 7 5800U mini PC'yi öneririm. Bu cihaz, güçlü performansı ve kompakt yapısıyla günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilir daha önce kullandım ve RDR2'de orta ayarlarda 1080p'de 40-45FPS verebiliyor. (FSR ile)

Native Linux kurulabiliyor şu an geliştiriyorlar sürekli ama Windows için çalışma yok henüz. Paralells ile pürüzsüz bir şekilde sanal makinede Windows kullanıyorum ben.

Driver olmadan bir şey yapamazsın ve Windows 11 kötü bir işletim sistemi.

Bak hocam tekrar ediyorum, bu gibi konularda, yani nokta atışı cevap beklenen konularda öznel fikirlerimizi belirtmeden cevap vermek gerekiyor. "Windows 11 kötü bir işletim sistemi" ifadesi tamamen özneldir, genel bir kabul değildir. Zira ben Windows 11 ilk çıktığı günden beri kullanıyorum, 1 kez bile Windows 10'a dönmedim ve kesinlikle dönmeyeceğim de. Ama bunu belirtmiyorum konularda. Tamamen göreceli ve tartışmaya kapalı bir konu bu. O yüzden sana bunu anlatmaya çalışıyorum ama ısrarla aynı şeyi söylüyorsun kardeşim benim. Yani bu yaptığının doğru olmadığını ifade etmeye çalışıyorum sana. Sen sevmezsin ben severim bu tamamen kişiyle, ihtiyaçlarıyla vs. alakalı bir durum. Windows 11 olmasın Windows 10 kuracak olayım. Fark etmez. Konumuz Windows kurmak, herhangi bir Windows. İnşallah ifade edebilmişimdir kendimi yeterince.

İhtiyaç meselesi, işini sadece windows'da çözebiliyorsa mecburen windows kullanımına devam etmek zorunda.

Driver'lar yükleniyor sorun olmaz.

Konu sahibine tavsiyem windows kullanmak zorundaysanız mac mini'ye para vermeyin.
Amacım mac alıp uzun süre kullanmak, yani fiyatı ucuz 25k öğrenci indirimiyle. O yüzden çok cazip geliyor bana. Windows içerisinde de öyle ahım şahım işler yapmayacağım açıkçası. Sadece ihtiyacım var ona o kadar.

Native Linux kurulabiliyor şu an geliştiriyorlar sürekli ama Windows için çalışma yok henüz. Paralells ile pürüzsüz bir şekilde sanal makinede Windows kullanıyorum ben.
Paralels evet bu konuda anladığım kadarıyla 1 numara ancak ücreti tuzlu biraz açıkçası. Eğer imkanınız varsa vmware fusion pro ile test edebilir misiniz?

Paralels evet bu konuda anladığım kadarıyla 1 numara ancak ücreti tuzlu biraz açıkçası. Eğer imkanınız varsa vmware fusion pro ile test edebilir misiniz?
Bildiğim kadarıyla vmware fusion pro sadece windowsun arm versiyonunu çalıştırabilir. Mac mini m1 kullanıyorum ama bunu hiç test etmedim.

Driver olmadan bir şey yapamazsın ve Windows 11 kötü bir işletim sistemi.
Bu arada Allah karşıma çıkardı senin için video yapmışlar 1 ay önce yüklenmiş buyur.🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada Allah karşıma çıkardı senin için video yapmışlar 1 ay önce yüklenmiş buyur.🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O fark oyunu Windows'un ezik sistemi yüzünden yönetici olarak çalıştırmamasından kaynaklanıyor. Aynı sorun Linux'ta yok mesela. Bu arada sorun genel anlamıyla Ryzen işlemcilerde vardı ve sorunu Windows kabul etti.

O fark oyunu Windows'un ezik sistemi yüzünden yönetici olarak çalıştırmamasından kaynaklanıyor. Aynı sorun Linux'ta yok mesela. Bu arada sorun genel anlamıyla Ryzen işlemcilerde vardı ve sorunu Windows kabul etti.

Bak şimdi ama daldan dala atlamış olduk hocam, az önce Windows 11 kötü dedin, şimdi Windows ile Linux'u karşılaştırıyorsun, oldu mu sence? Tartışıyoruz bari uyumlu bir şekilde tartışalım. Windows 11 kötü demek, Windows 10 iyiydi 11 iyi değil demekle eş değer sayılabilir. Ancak Windows 11'in artık Windows 10'dan daha performanslı çalıştığını göstermiş videoda. Demek ki Windows 11 artık çamuru hak etmiyor. Zaten etmiyordu ama tabii bu benim şahsi fikrim o yüzden boş ver. Ama şu an ispatlanmış artık yani. Sen şimdi araya Linux'u sokarsan olmaz konudan sapmış oluruz. Linux zaten yıllardır Windows'tan daha hafif ve daha performanslı. Muhtemelen olmayada devam edecek tartışılmaz bir gerçek bu şu an. Ama sonuçta konumuz Linux veya Linux oyunculuğu değil.

Bak şimdi ama daldan dala atlamış olduk hocam, az önce Windows 11 kötü dedin, şimdi Windows ile Linux'u karşılaştırıyorsun, oldu mu sence? Tartışıyoruz bari uyumlu bir şekilde tartışalım. Windows 11 kötü demek, Windows 10 iyiydi 11 iyi değil demekle eş değer sayılabilir. Ancak Windows 11'in artık Windows 10'dan daha performanslı çalıştığını göstermiş videoda. Demek ki Windows 11 artık çamuru hak etmiyor. Zaten etmiyordu ama tabii bu benim şahsi fikrim o yüzden boş ver. Ama şu an ispatlanmış artık yani. Sen şimdi araya Linux'u sokarsan olmaz konudan sapmış oluruz. Linux zaten yıllardır Windows'tan daha hafif ve daha performanslı. Muhtemelen olmayada devam edecek tartışılmaz bir gerçek bu şu an. Ama sonuçta konumuz Linux veya Linux oyunculuğu değil.
Canım attığın video "oyun" ile alakalı. Bende bu sebeple "oyun" ile alakalı yorum yaptım.

Bak şimdi ama daldan dala atlamış olduk hocam, az önce Windows 11 kötü dedin, şimdi Windows ile Linux'u karşılaştırıyorsun, oldu mu sence? Tartışıyoruz bari uyumlu bir şekilde tartışalım.

Windows 11'in kötü olma sebebi stabilitesi henüz tam değil ve ARM tabanı Machintosh'ta daha iyi. Çünkü, adamların driverları Windows'ta mevcut değil. İstersen kur. Sorunsuz çalışıyorsa yaz kardeşim.

Windows 11 kötü demek, Windows 10 iyiydi 11 iyi değil demekle eş değer sayılabilir. Ancak Windows 11'in artık Windows 10'dan daha performanslı çalıştığını göstermiş videoda. Demek ki Windows 11 artık çamuru hak etmiyor.
Oyunları "yönetici olarak çalıştır" diyerek Windows 10'da aynı FPS'i alabiliyorsun. He modlayınca Windows 11 daha iyi çalışıyor. Hatta bununla alakalı rehberim dahi mevcut. "Nasıl?" diye sorarsan. 3. parti araçlar ile Xbox'ın tüm araçlarını kaldırdığında işletim sistemi ferahlıyor. Oyunlarda Windows 10'a ve Stock haline göre fark atıyor. Aynısını Windows 10'a uygulandığınızda aman aman bir fark oluşmuyor.

Yönetici olarak çalıştırmamasından kaynaklanıyor.

Ama şu an ispatlanmış artık yani.
İspatladığı konu Stock haliye beraber fark atması. Yoksa aynı FPS değerlerini Windows 10'u yönetici olarak çalıştırdığında alabiliyorsun.

Linux zaten yıllardır Windows'tan daha hafif ve daha performanslı. Muhtemelen olmayada devam edecek tartışılmaz bir gerçek bu şu an. Ama sonuçta konumuz Linux veya Linux oyunculuğu değil.
Linux ve modlanmış Windows arasında aman aman bir fark yok. Ana işletim sistemim Linux olduğu için test etmiştim. Hatta videosunu yapmayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Ben 8gb ram li m1 air'e vmware fusion ile win 11 arm sürümü kurdum biraz yavaş çalışıyor ramdan dolayı ama çalışıyor. Ufak tefek bir iş için kurmuştum. Ram azsa pek tadı olmaz ram ve hdd yüksek olması lazım, yani min. 24gb ram olması lazım ki daha rahat çalışsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı