Mac Os format nasıl atılır ?

Cihazınız nedir? Mac OS yazdığınıza göre PowerPC tabanlı eski cihazlardan. Öncelikle Amazon gibi dükkanlardan bir Mac OS 9.2.2 CD'si alarak başlayabilirsiniz kuruluma... Ama hiçbir Mac OS kurulu cihaz "No boot insert" hatası vermez, Finder logosu ve soru işareti hatası verir emulatör olsa bile. Mac OS'i de normal bir bilgisayardan boot etmek de zaten imkansızdır (FreeDos + Fusion kombinasyonu hariç). Çok merak ediyorum, nereden bir bilgisayara Mac OS kurulabileceği kanısına vardınız? Ayrıca CD'ye sığan bir işletim sistemini neden DVD'ye yazdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazım sürüm 10.9.1 ve Windows 7 64 bit kuruluydu.

• İşlemci 3.2 ghz core i3
  • bellek 14 gb 1333 mhz ddr3,
  • Ati radeon hd 5670 51 mgb
  • 27-inch - 2010

Ben içerisindeki Win7 64 kurulumunu sildim. Yeniden kurmak için tekrar Win7 64 bit dvd taktıktan sonra bölüntü işlemini gerçekleştirip mac reset attı ve alt tuşuna basılı tutup Windows dvd gördüm. Onun üzerine tıklayarak 1 dakika sonra insert bood hatası aldım. Tekrar disk bölüntüsüne geldiğimde bölüntüde şu yazıyor "bölmüş olduğuz bölüm Windows tarafından görüntülenmeyebilirir". Yani atanmamış bölüntü sahiplenmemiş yazıyor. Konu bu, farklı isolar indirdim, dvdye çektim aynı sorunla karşılaştım. Acaba bios ayar mı ya da komut sistemi ile ilgili mi bilmiyorum.

- - - Updated - - -

Ayrıca şunuda belirmekte fayda var ben Mac kendi dvd okumuyor. Harici usb dvd-rw'den atıyorum. Başlangıç yönetiminden, bundan başlatığım hallde olmadı.

Öncelikle cihazın modelini belirtmeden özelliklerini yazmandaki amaç ne? İşletim sisteminin adı OS X, Mac OS devri 2001'de kapandı. Disk İzlencesi ile Windows bölüntüsünü tamamen sil ve Boot Camp ile yeniden yükle. Çok merak ediyorum, "Ayrıca şunu belirtmekte fayda var ben Mac kendi dvd okumuyor." nasıl bir cümle?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı