Mac OS High Sierra Nvme SSD Hız Sorunu

• Konuyu başlatan ugrbnk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.436

ugrbnk

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba High Sierra kurulumunu başarılı şekilde NVMe M.2 SDD diske yaptım. Tek sorunum SSD diskin yazma hızı bir süre sonra çok düşüyor. SSD diskin okuma hızı 3000/2400 diye vaat etmesine rağmen 1070/1700 çıkması ve daha sonra yazma hızının 160 Mb/s kadar düşmesi okuma hızı 1700 kadar çıkıyor. Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum. @claus @Recep BaltaşAJA_System_Test_Lite.jpg

Blackmagic ile de test ettim aynı değerleri veriyor. Değişen bir durum olmadı. Sistem yeniden kurulunca 1070/1700 değerlerini alıyorum ki aslında buda düşük SSD diskin vaat ettiği değer 3000/2400 bunun yarısı bile değil. Sistem bir süre çalıştıktan sonra değerler 150/1700 oluyor. Bütün test programları ile denedim.

Corsair MP500 120 GB. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler Recep bey hepsini denedim bios güncel SSD firmware son versiyon. SSD 35-40 derece arasında geziniyor.

Yabancı bir forum sitesinde high sierra 3. parti ssdlerle uyumlu olmayacağı çalışsa bile ssd ömrünü olumsuz yönde etkileyeceği yazıyordu. Bende hackintosh sistemimi high sierraya guncelledim, ssd performansım eski hfs sierraya oranla epey bir düşüş sergiledi. Ayrıca trim desteğini manuel olarak acmak zorunda kaldım.

Yeniden kurulum yaptım trim için Clover üzerinden bütün yamları kaldırdım. Şimdi ki yazma hızı 1050 okumam hızı 1700 civarında. SSD trim desteği yamasız çalışıyor. Trim desteğini kapatıp denemek istedim tekrar hız testi için ama trim kapanmıyor. Terminal ile kapatma kodunu yazıyorum trimi kapatıyor. Bilgisayar yeniden başlıyor trim aktif oluyor. Tek derdim SSD diskin vaat etmiş olduğu değerleri bulamamak. Biraz takıntı yaptım.
AJA_System_Test_Lite_ve_Mac_OS_High_Sierra_Nvme_SSD_Hız_Sorunu___Technopat_Sosyal.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı