Mac OS Ntfs biçimindeki bir diske yükleyemezsiniz hatası

• Konuyu başlatan algor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.158

algor

Hectopat
Yer
KONYA
Daha fazla  
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İyi akşamlar. Konuyu yanlış yere açmış olabilirim, şimdiden affedin. Windows 8.1 yüklü Asus laptobumun ilk diski SSD, ikincisi de HDD. SSD'de Windows 8.1 kurulu. İkıncisine yani HDD'ye de Mac os kurmak istiyorum. Kurulum safhalarını geçerken Mac OS'u Ntfs biçimindeki bir diske yükleyemezsınız hatası alıyorum. Üzerlerinde ünlem işareti var. Bir türlü yükleyemedim. Hdd'yi partıtıton manager ile fat32 formatına çevirdim ama bu sefer mac os kurulum ekranında o disk görünmüyor. Ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac OS X yükleme ekranında elma simgesinin yanında İzlenceler kısmına girip HDD'yi GUID bölüntü tablosu ve Mac OSX Genişletilmiş Günlüklü olarak seçip formatlayın, Eğer yapamazsanız Technopat Mac OS X videolarına bakın, orada nasıl yapıldığı mevcut.

Arkadaşlar gerekli cevabı vermiş konu kilit

Hayır halen doğru cevap gelmemiş.

İyi akşamlar. Konuyu yanlış yere açmış olabilirim, şimdiden affedin. Windows 8.1 yüklü Asus laptobumun ilk diski SSD, ikincisi de HDD. SSD'de Windows 8.1 kurulu. İkıncisine yani HDD'ye de Mac os kurmak istiyorum. Kurulum safhalarını geçerken Mac OS'u Ntfs biçimindeki bir diske yükleyemezsınız hatası alıyorum. Üzerlerinde ünlem işareti var. Bir türlü yükleyemedim. Hdd'yi partıtıton manager ile fat32 formatına çevirdim ama bu sefer mac os kurulum ekranında o disk görünmüyor. Ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Mac sadece Apple HFS bölüme kurulur. Paragon Partition Manager kullanmak zorundasın. Bildiğim tek program o. Rehberleri izlersen Paragon Partition Manager programını kullanıyor ve Apple HFS bölüm oluşturuyorlar ortalarda. Birde BIOS ayarını AHCI yapmazsan disk görünmez. Orası IDE iken hiçbir diskin görünmez. Birde HDD'ni GPT formatla ve UEFI kurulum yaparsan daha karlı çıkarsın.

O problemi çözdüm cevaplayan herkese çok teşekkürler. Ancak bu seferde kurulumdan sonra multibeast kurulumunda sorun yaşıyorum. Multibeast kurulumunu yapıyorum restart yaptığımda kırmızı elma simgesi çıkıyor alttaki yuvarlak dönen simge bir süre döndükten sonra donup kalıyor. Buna bir çözüm bulabilir miyiz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
O problemi çözdüm cevaplayan herkese çok teşekkürler. Ancak bu seferde kurulumdan sonra multibeast kurulumunda sorun yaşıyorum. Multibeast kurulumunu yapıyorum restart yaptığımda kırmızı elma simgesi çıkıyor alttaki yuvarlak dönen simge bir süre döndükten sonra donup kalıyor. Buna bir çözüm bulabilir miyiz acaba?
Sistem bilgileri verirsen donmasının nedenini söylerim ama yeni konu aç. Kurallara aykırı davranma.

Konuya cevap vermeyeceksen kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı