Mac OS X Disk İmajı Yedeklemek

Makaleler
1
Windows ta disk imajı almak icin Acronis kullanıyorum ve memnunum. Mac' te işletim sisteminin imajını alıp istediğim zaman geri yükleyebileceğim bir program önerebilirmisiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette.. Benim kullandığım ve herzaman tavsiye ettiğim uygulama SuperDuper' dir. Kullanımı oldukça kolaydır. Tek tıklama ile diskinin tam bir boot edilebilir yedeğini çıkartır.Deneme sürümü 30 gün boyunca sınırsız kullanım veriyor.
SuperDuper!
Önemli dosyalarının sadece yedeklerini almak istersen eğer Apple Time Machine kullanabilirsin.

Elbette.. Benim kullandığım ve herzaman tavsiye ettiğim uygulama SuperDuper' dir. Kullanımı oldukça kolaydır. Tek tıklama ile diskinin tam bir boot edilebilir yedeğini çıkartır.Deneme sürümü 30 gün boyunca sınırsız kullanım veriyor.
SuperDuper!
Önemli dosyalarının sadece yedeklerini almak istersen eğer Apple Time Machine kullanabilirsin.

Merhaba

Superduper' i indirdim, şu anda backup alıyorum. Fakat ne' te aldigim backup' ı nasıl geri yükleyeceğimle ilgili bir video bulamadım. Nasıl yapıldığını tarif edebilirmisiniz rica etsem. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İmaj kopyası almak istediğinde bunu harici bir HDD yada USB bellleğe yazdıracaksın. Bunuda Disk izlenceleri ile yapacaksın.

Mesela macintosh hd to harici disk dedim kopyaladim ama image disk olarak değil. Back up all files olarak kaydettim.

Bu haliyle harici diskten boot ediyor.
Harici disk to macintosh hd yapsam herseyi kopyalarmi sistem calışırmı.

Yada nasıl olacak ???

Backup all Files yaptıktan sonra SuperDuper zaten sistemin boot edilebilir bir yedeğini çıkartmış oluyor. Diyelim şu an kullandığın sistemde bir sorun yaşadın ve sistem açılmıyor. Bu kopyaladığın yedek ile sistemi açarsın ve bundan tekrar normalde kullanıdğın HDD' ye kopyalama yaparsın. Buda Acronis gibi.

Backup all Files yaptıktan sonra SuperDuper zaten sistemin boot edilebilir bir yedeğini çıkartmış oluyor. Diyelim şu an kullandığın sistemde bir sorun yaşadın ve sistem açılmıyor. Bu kopyaladığın yedek ile sistemi açarsın ve bundan tekrar normalde kullanıdğın HDD' ye kopyalama yaparsın. Buda Acronis gibi.

Bende öyle düşünmüştüm ama emin olmak istedim ilginize çok teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı