Mac OS X Mavericks için Intel HD2000 mi AMD HD6510 mu ?

Hasan70

Hectopat
Öncelikle Merhabalar,

Normalde Y510p bilgisayarım vardı ve onu kullanıyordum fakat onu garantiye yollayınca evdeki masaüstü ile baş başa kaldım. Hazır elimin altında her türlü taklayı atabileceğim bir bilgisayar varken niye Hackintosh kurmayayım dedim. Niresh Hackintosh sürümünü indirdim, yarın da deneyeceğim; fakat sistem özelliklerini kurcalarken bilgisayarın bayağı dandik olduğunu hatırladım.

• Anakart PEGATRON IPXSB-H61
  • i5-2400 İşlemci
  • PowerColor Radeon HD 6510 Ekran Kartı var.

Biliyorum ki ekran kartı çok dandik, amacım sadece ekrana FHD çözünürlükte görüntü verebilmesi. Bunu becerebilir mi, yoksa dahili Gpu'yu mu kullanmamız gerek. Ne dersiniz, görüşleriniz nelerdir.

Edit: Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın, yönetici arkadaşlar taşırlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu taşıyorum.

Açıkçası ekran kartı 3 sene öncesinin en alt seviye ekran kartı. Esasında işlemci güzel, idare eder. (İşlemci olarak iyi) Ama işlemcinin içindeki dahili grafik birimi HD2000. HD3000, HD4000, HD4600'e göre daha kuvvetsiz ama idare eder.

Tavsiyem ekran kartını sökün, öyle deneyin. Çünkü zaten ekran kartınız AMD marka. Yani sorunlu marka. Nvidia olsa sökmeyin derdim. Söküp öyle deneyin. Unibeast yöntemi ile Mavericks 10.9.1 deneyin. (Anakartı hiç duymadım, bilemeyeceğim onun durumunu)

Siteye iki gündür giremiyordum, kusura bakmayın. Cevaplar için teşekkürler. :)

Şu an flash disk'i formatlıyorum, birazdan kuruluma geçeceğim, kartı sökmüyorum o zaman. :) Bu arada kext dosyası ararken HD4650M kextleri gördüm. Bu karta cidden destek var mı, çünkü zamanında eski laptobum için bayağı uğraşmış, becerememiştim aktifleştirmeyi. Çalışıyorsa eski laptoba da kuralım. :)

- - - Güncellendi - - -

Niresh Marvericks kurulumunu tamamladım, Ekran kartı direk tanındı, hiçbir ayar yapmama gerek bırakmadı, ses biraz uğraştırdı ama onu da hallettim. Gidip birde Wifi kartı alırsam sıkıntısız kullanabilirim gibi duruyor. Tabi birde boot kurmam lazım çünkü Niresh'de boot yok, USB den başlatıp duruyorum. :)

- - - Güncellendi - - -

FakeSMC kurdum sistem uçtu. :) Dual Boot rehberindeki 10.9.1'i indirdim, sabah kuracağım tekrar. Bu arada TP-Link WN422G veya WN8200ND'nin çalışma ihtimali var mıdır OS X ile. Aradım fakat pek doyurucu bir bilgiye ulaşamadım. :)

- - - Güncellendi - - -

Dual Boot rehberini uygulayarak bilgisayarı açtım, bootu yükledim fakat sürekli Windows(EasyBcd) bootu geldi. En sonunda köküyle sildim fakat Clover boot gelmedi. Ayrıca VodooHD de yaptığım ayar hiç kaydolmadı, her açtığımda tekrar etmem gerekiyor. Birde sistemim ne kendi başına kapanıyor ne restart atabiliyor, elle gerçekleştirmem gerekiyor. Bunların çözümü nedir, bir yol gösterirseniz sevinirim. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı