Çözüldü Mac OS X Mavericks USB ile Boot Edememe Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

darkdevilgs

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Recep Baltaş 'ın sabit konuda paylaşmış olduğu Mavericks USB kurulum imajı konusunda ki gibi Win32 Disk Imager ile konuda paylaşılan Mavericks RAW dosyasını ''write'' butonu ile yazdırdım. USB 'den Boot etmeye kalkıştığımda hiç bir şey olmuyor ve Windows 8 'e geçiyor belli bir süre bekledikte sonra. İşin ilginç tarafı ise, USB belleğe RAW dosyasını yazdırdıktan sonra bilgisayarım penceresinde sayfayı yenileyince USB belleğin tekrar NTFS biçimde boş gözükmesi. Bilgisayarımda ki donanımlar;

• MBO: Gigabtye Z68MX-UD2H-B3
  • GPU: Sapphire Vapor-X ATI HD4890 GDDR5 1 GB 256 Bits
  • CPU: Intel Core i5-2320 3.00 GHz
  • RAM: 4x 4GB DDR3 667 MHz

BIOS en son sürün olan F13 ile güncelledim. BIOS ayarlarıma gelecek olursak;

ty3lc.jpg

ty3mx.jpg

ty3pf.jpg

ty3qh.jpg

BIOS'taki Boot ayarlarıyla neden uğraşıyorsunuz ki? F12'ye basacaksınız, boot menüsü açılacak. Burada Hard Disk yanında bir artı işareti olacak. Enter'a basacaksınız ve alt menüden USB belleğinizi seçip boot edeceksiniz ;)

23:30

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
BIOS'taki Boot ayarlarıyla neden uğraşıyorsunuz ki? F12'ye basacaksınız, boot menüsü açılacak. Burada Hard Disk yanında bir artı işareti olacak. Enter'a basacaksınız ve alt menüden USB belleğinizi seçip boot edeceksiniz ;)

23:30

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biliyorum Recep bey USB 'den Boot etmeyi, daha önceden Windows 8 kurdum USB bellek ile fakat Win32 Disk Imager ile yazdırdığım RAW dosyasını görmüyor Boot. Flash bellekte sorun vardır diye içine Windows 8 attım, onu gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum şuan win 32 Disk Imager ile yazdıktan sonra boot çalışmadı ayrıca flash PC'de gorunmuyor.

PC'de zaten görünmeyecek. PC'de sadece 200 MB'lık EIF bölümü görünecektir.

darkdevilgs, sizden bir video alalım. Bir de SUSE ile yazmayı deneyin aynı belleğe. Ayrıca farklı USB de deneyebilirsiniz.

Tamamdır, sorunun neden kaynaklandığını buldum. Bende ki Flash bellek USB 3.0 ve bende Boot esnasında USB 3.0 portuna takmışım. USB 2.0 portuna takınca gördü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı