Mac OS X NTFS-fs hatası

kenan3507

Hectopat
HP dv6 3110st kullanıyorum. Kurulum bittikten sonra:

Kod:
verbossede NTFS-fs warning (device/dev/disk0s6, pid89) : ntfs_system_inodes_get(): $Logfile is not clean. will not be able to remount read- write. Mount in windows.

hatası alıyorum. Hdd'mde ntfs olan bir bölüm var. Onunla ilgili bir hata bu. Çünkü üstte yazıyor ntfs volume name diye ismi. Ben o ntfs olan bölümü bağlantıyı kes yaptım. Olmadı tekrar aktif oldu. Ne yapmalıyım? Güvenli modda falan denedim. Bir türlü beceremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

NTFS bolumu olan disk `guvenli` cikarilmamis bu hatayi almaniz normal. Windows bir sistem ile bu diski acip, `hatalari duzelt` demeniz lazim yada `scandisk` veya `chkdsk /F /R /X` ile gozden gecirmeniz lazim. Yalniz gozume takilan bu hatayi aliyorsunuzda MacOS`unuza bir program filanmi kurulu NTFS duzenlemek, okumak/yazmak icin ?

Sanki NTFS-3G kokusu aliyorum ? Eger boyle bir ugras icine girdiyseniz onu kaldirin, Pragon NTFS for MAC tavsiye ederim daha sorunsuz.

Umarim yardimci olur, bir Recep Baltas olmasakta yardim etmeye calisiyoruz.

Öncelikle teşekkür ederim.

Ben dün tekrar kuruluma başladım bu sefer boot:0 error almaya başladım terminalden gerekli kodları girdim ve bu sefer boot:0 done boot:1 error almaya başladım. Sonra bilgisayara bi xp kurdum harddiskdeki bütün bilgilerimi alıp tek disk yapıp o şekilde kurmak için. Yanlız diskimde bilgilerimin olduğu bölüm bilinmeyen bölüm olmuş uzantısı gözükmüyor. Ayrıca silmeye kalktığımda uyarı geliyor "Bu disk başka bir işletim sisteminde dosyalar içeriyor olablir" diye. Bundan nasıl kurtulacağım hakkında bir bilginiz varmı ? O bilgiler çokönemliydi benim için...

Eğer bir veri kurtarma lazımsa bu programla kurtarabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Verileri kurtardıktan sonra diski komple GPT olarak biçimlendir. Önce Windows 8.1 64 Bit kur, sonra da diskte yeni bir HFS+ bölüm yapıp oraya Mavericks kur.

Son düzenleme:
Merhabalar

Bende şu şekilde bir hata alıyorum. "$logfile is not clean. will not be able to remount read-write. mount in windows" sistemimde 128 gb ssd var bu sistemi ikiye böldüm ve bir bölümde Windows 8.1 bir kısmında mac os 10.10.2 var. 128gb SSD'ye ek olarak 2tb harddisk kullanıyorum. Mac sistemim açıldıktan sonra sorunsuz çalışıyor lakin boot etmesi 1 dakikaya dayanıyor. Bu yaşanan gecikmeyi sizin bahsetmiş olduğunuz NTFS-3G kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çözüm öneriniz nedir?

Mac üzerinden NTFS dosya sistemine erişmek yerine verileri USB belleğe atıp Windows üzerinden kopyalama yapın yoksa başınız ağrıyabilir veri kaybı yaşayabilir hatta badsector bile oluşabilir kopyalama yaptığınız yere.
Başıma geldiği için uyarayım...

Birde hocam boot ederken sistem geç boot ediyor. -v ile sistemi açtığımda uzun süre takıldığı yerin görüntüsünü ekliyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı? Sistem açıldıktan sonra performans konusunda bir sorun yaşamadım.

1YvYAD

LpApq1.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı