Mac OS X Yosemite 10.10.3 Realtek alc1150 driver sorunu

utkan77

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir haftadır uğraşlarım sonucu aşağıdaki sistemime Mac OS X 10.10.3 kurmayı başardım.
Wifi için ASUS'un USB N14 wireless adaptörünü aldım ve sorunsuzca kurdum. Yardım isteyen arkadaşlara ise şunu söyleyeyim Ralink'in 5372 chipsetini yükleleme rağmen yapamadım ama google da
D-Link_Fix_Yosemite_Driver4.2.9.4_UI2.6.4.0 olarak aratıp bu driverı kurarlarsa rahatca wifi'yi kullanabilirler.

Şimdi
Arkadaşlar benim sorunum ses kartımı bir türlü tanıtamadım ya da tanıtıyorum ama 2 kanaldan ses alabiliyorum.
Ses kartım Realtek ALC1150
Multibeast'den driveri yüklüyorum ama olmuyor. Her yolu denememe rağmen olmuyor.
Sistemim ise;
İntel 4770k CPU
Msı Mpower Max Mobo
Asus gtx 560 ti
Gskill 4x2 Ram
Samsung 850 evo SSD
Asus Usb N14 Wi-fi
Logitech 5.1 ses sistemi

Son düzenleme:
Merhaba onuda denedim şunu diyor;
Optional EFI Installed Bootloader Support gerekli diyor kanımca
onuda kuruyorum işe yaramıyor her yolu denedim resmen
voodoohda falan kuruyorum ama olmadı.

Multibeast içinde EFI desteği var. Onunla beraber kuracaksın. Ayrıca zaten ses kextini Multibeast ile kurduysan bu şeçenek olmadan kuramazdın. Nihayetinde Clover kullanıyorsundur yada Chameleon Extra doyalarını EFI bölümüne koymuşsundur.
ALC_EFI_Yükleme.png

Denedim oldu. Fakat bir çok driver yüklemiştim şimdi yeniden kuruyorum sistemi. Temiz kurulum yapacağım ve basitçe şunu sorayım: HDAEnabler' dan audio: 2 ve optional EFI installed bootloader, yani bu iki seçeneği kuracağım değilmi? Ve ayrıca hangi extra dosyaları EFI Bölümü'ne nasıl koyacağım?

Yahu arkadaş on kere uyarı alırmı insan? Telefondan yazıyoruz elbet. Demiyoruz ki Türkçe' yi TDK'ya göre kullanıyoruz!
Tamam, herkesin yanlışı olur ama forumda moderatörler tarafından bu kadar müdahale olması ilginç.
İnan bir haftadır forumdayım ve istediğim yönde yardım yerine "Türkçe Nasıl Daha İyi Kullanırız " diye konu açsaydım bu kadar ilgi toplamazdım. Vallahi pes ettim, sizi seviyorum.. Ama bu kadar ufak şeylere takılmayın arkadaşlar. Benim dil bilgim taa 1. sınıftan beri kötü..
Temiz kurulum yaptım,ve dediklerini harfiyen uyguladım ama yine sonuç hüsran. Bir türlü kuramadım ALC1150 kartımın sürücüsünü. Bir el atsan olaya,? Benim Türkçe' yi nasıl kullandığımın aksine şu işe bir odaklansan? Sonra onu halletsek olurmu sayfa admini?

İki mesaj önce denediğini ve çalıştığını rapor etmişsin? Yapman gereken aynı adımları uygulamak. Daha nasıl el atayım? Zaten çözüm çıkmış senin soruna. Senin gözünden kaçan bir şey vardır. Adımları tekrar gözden geçir.

Ve serzenişine gelelim. Konulara odaklanıyoruz, bu konuda müsterih ol.
Türkçe kuralları yüzünden ceza alıyorsunuz ama hiç dönüp yazdığın mesajlara tekrar baktın mı? Hepsi düzeltilmiş oluyor. Sizin bilmediğiniz, biz moderatörler sorulara cevap verme yanında birde aynı anda açılan konudaki Türkçe yazım hatalarını düzeltmekle uğraşıyoruz. Bazı moderatör arkadaşlarımın sırf bu yüzden, sabahın erken saatlerine kadar ayakta kaldığını elbette bilmiyorsunuz.

Ayrıca senin Türkçe'yi nasıl kullandığın kesinlikle önemli! Birincisi ana dilimizi düzgün kullanmak ve diğer en önemli neden, Technopat forumu takip eden diğer üyelerinde konuları okuduğunda, konuyu düzgün bir şekilde anlamalarını sağlamak.

Zira burası kişiye özel danışma hattı değil, aksine senin gibi binlerce kullanıcının sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığı bir platform.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı