Mac OS X yüklenmiyor

RECEP DİKİCİ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Mac OS X yüklemeye calışıyorum. Clover' da "Install Mac OS X" dedikten sonra PC kendini yeniden başlatıp Windows' u açıyor. Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benimde sorunum aynı. UEFI usb hazırladım açılışta boot oluyor yosemiteyi kur diye seçiyorum. Apple logosu geliyor fakat alttaki bar yarısındayken sistem kendini otomatik olarak yeniden başlatıyor.
PC 'im = Acer Aspire E15, E5-571G-51DS

Not: PCimde Wmare de sanal olarak Yosemite kurulu ve çalışıyor.

Son düzenleme:
Sizlerden çok özür dileyerek söyleyeyim. Bu konulara pek vakıf değilim açıkçası, hatta sanal haricinde ilk yaptığım kurulum olacak. Sistem yüklemesini yapacağım zaman komut girebileceğim bir satır açılmıyor. Zaten pc yi yeniden başlatınca direk cloverın boot ekranı geliyor. Yosemiteyi seçtiğim zaman direk kurulum başlıyor.

Sistem yüklenirken restrart atıyorsa, sistam tekrar açıldığında Yosemite install tekrar seç. Muhtemelen yükleme devam edecektir. Yada tekrar kurulum penceresi gelirse, Diskini formatlamadan direk Yosemite kurulum yapacağın diski seç ve kuruluma devam etsin. Sistemi verbose modda başlatmak için ise Clover Menüde iken, Diskin seçili iken klavyende boşluk tuşuna bas. Açılan pencerede boot verbose mod seç.

Sistem restart attıktan sonra tekrar sıfırdan başlıyor. Verbose olarak açınca missing bluetooth controller transport dedikten sonra restart atıp tekrar sıfırdan başlıyor.

Bu hatanın sebebi ekran kartı problemi. USB / System / Library / Extensions içinden NVIDIA / ATI kextlerinin yedeklerini aldıktan sonra sil. Ardından Clover Boot Options / Boot Args satırında ki kodların ardına, eğer yoksa şunları ekle:
nv_disable=1 -f dart=0 PCIRootUID=1 npci=0x2000

Günaydın. Valla USB yi allak bullak ettim ama System klasörünü bulamadım. USByi takınca iki farklı harici görüyor birisi EFI diğeri Instail OS X Yosemite diyor. Hangisinin içerisindedir?

Gizli dosyaları göster deyince System klasörü geldi fakat Library klasörünün içinde Extensions diye bir klasör yok.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    120,1 KB · Görüntüleme: 291
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı