Mac sistem verileri yüksek alan kaplıyor gibi görünmekte

pinpin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Mac kullanicisyim, bu ara bilgisayarım ve Adobe programlarım cok yavaş çalısmaya başladı, bende depolamadaki sistem verilerine baktım ve 280 GB kullanılıyor gösteriyor ama finder-git-Mac hard diskten command yapında ise 13 GB gösteriyor. Ne yapmalıyım, bu tarz bir sorun başına gelen oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafların iCloud senkronizasyonu açıksa senkronizasyon dosyaları çok yer kaplıyor olabilir. GrandPerspective kurarak kullanıcı klasörünüzü komple taratın isterseniz: GrandPerspective
İndirmeyi yeşil butondan yapın, App Store versiyonu ücretli. Yapacağınız taramayla hangi klasörün yer kapladığını bulalım.
Örnek olsun diye tarama yaptım, sonuç bu:

Clean-Shot-2024-11-18-at-02-43-26-2x.png

Büyük blokların üstüne tıkladığınızda sol altta hangi klasör olduğunu görebiliyorsunuz. Görüldüğü üzere benim Mac'imde de iCloud'ın fotoğraf senkronizasyonu dosyası yer kaplıyor.

Eğer Fotoğraf klasörü problem yaratıyorsa, ufak bir reddit aramasıyla bu çözümü buldum:
(Kendim çevirmedim, hızlı olsun diye ChatGPT aracılığıyle çevirdim.)
1. Disk İzlencesi'ni Açın ve 20 GB (veya Fotoğraflar için ayırmak istediğiniz miktarda) bir Kota boyutuna sahip yeni bir APFS Hacmi oluşturun. Hacmi tek amaçlı yapmak için "Fotoğraflar" adını verdim.
2. Fotoğraflar uygulamasını kapatın ve mevcut Fotoğraflar Kitaplığınızı (muhtemelen ~/Pictures içinde olacaktır) Option + Tıklayarak açın. Burada yeni bir Kitaplık oluşturacak ve konumunu yeni oluşturduğunuz hacimde ayarlayacaksınız.
3. Yeni Fotoğraf Kitaplığını açın, Ayarlar'a gidin ve "Sistem Fotoğraf Kitaplığı olarak kullan" seçeneğini etkinleştirin.
4. iCloud Fotoğrafları'nı etkinleştirin ve "Mac Depolamasını Optimize Et" seçeneğini seçin. Fotoğraflarınızın Kitaplığınıza senkronize olduğunu göreceksiniz.
5. Önceki Fotoğraf Kitaplığını Finder'dan silin, Çöp Kutusu'ndan kalıcı olarak silin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu işlemlerden sonra Mac Depolamanızı analiz edebilir ve boş alanın arttığını görebilirsiniz.
Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Fotoğrafların iCloud senkronizasyonu açıksa senkronizasyon dosyaları çok yer kaplıyor olabilir. GrandPerspective kurarak kullanıcı klasörünüzü komple taratın isterseniz: GrandPerspective
İndirmeyi yeşil butondan yapın, App Store versiyonu ücretli. Yapacağınız taramayla hangi klasörün yer kapladığını bulalım.
Örnek olsun diye tarama yaptım, sonuç bu:

Clean-Shot-2024-11-18-at-02-43-26-2x.png

Büyük blokların üstüne tıkladığınızda sol altta hangi klasör olduğunu görebiliyorsunuz. Görüldüğü üzere benim Mac'imde de iCloud'ın fotoğraf senkronizasyonu dosyası yer kaplıyor.

Eğer Fotoğraf klasörü problem yaratıyorsa, ufak bir reddit aramasıyla bu çözümü buldum:
(Kendim çevirmedim, hızlı olsun diye ChatGPT aracılığıyle çevirdim.)

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok güzel bir çözüm olmuş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı