Bottas'ın olayı gibi açık bir engelleme yok, Bottas yüzünden Vettel ceza yemişti. Hamilton'un Q3'e hızlı turuna hazırlık süresi Q1 ve Q2'deki hazırlık sürelerinden daha hızlıydı. Burada bir kural dışı durum yok zaten. Mercedeslerin arkasında çıkıyorsan ve rakibinden de bariz gerideysen bu tür hamlelere itiraz etmek saçma, taktik mücadelesi bu. Perez'in tur atamaması da bir şey değiştirmezdi. Verstappen Q2'de attığı turu atabilseydi yarışa 2. sıradan başlayacaktı.Yine sözlük çöplüğünde fanatikler Hamilton'a küfretmiş de burada kural dışı bir şey yok, RBR'nin takım olarak yaptığı bir hata var. O sırada aynı hatayı Mercedes yapıp rolleri değiştirmiş olsalardı benzer şeyi muhtemelen RBR de yapacaktı.
Ricciardo hayal kırıklığı yaratmadı çünkü zaten beklediğim bir şeydi.
Üç pilotun dereceleri birbirine çok yakındı. Aradaki fark 0.1 bile değil. Norris ile Leclerc'in turu arasında 0.006 saniye fark var. Gasly az kalsın Perez'i de geçiyordu. Mclaren, Ferrari ve Alpha Tauri piltoları Perez'e çok yakındı.Leclerc de olması gereken sürüşünü yaptı, sadece Gasly'nin performansı beklenmedik olduğundan Norris ile birer sıra geriden başlayacaklar.
Ona dikkat etmedim, şampiyonluk iddiası olmayan bir sürücü muhtemelen arkadakiler tura yetişsin diye biraz hızlı hareket ederdi ama iş şampiyonluk adayı 2 takım arasında olunca işler değişiyor.Hamilton'un Q3'e hızlı turuna hazırlık süresi Q1 ve Q2'deki hazırlık sürelerinden daha hızlıydı.
Evet yuhladılar.Hamilton'ı yuhladılar sanki sonrasında yanlış duymadıysam.
Gayet normal, taktik hamleler bunlar. Redbull da suç var. Ya önde çıkacaksın, ya da Mercedeslerin arkasında çıkmak yerine başka takımların ardında piste çıkacaktın bu kadar basit.İş şampiyonluk adayı 2 takım arasında olunca işler değişiyor.
Bu toksik kitle yüzünden futbolu takip etmeyi bıraktım, tenisi takip etmeyi bıraktım, şimdi de sıra F1'e geldi sanırım... Ortada kural dışı bir şey yok hatta RBR'nin direkt hatası var, geçmişe bakıyorsun orada da centilmenlikle şampiyon olan bir sürücü yok. Bunlar ne bekliyorlar bu kafayla? Direkt şampiyonluğu başka birine vermelerini mi?Evet yuhladılar.
Sempati olsa gerçekten lafım yok, Mercedes yerine başka takımın kazanmasını ben de istiyorum ama fanatizm ve toksiklik her alanda inanılmaz baskın durumda. Bir şeyin yayılmasını bundan dolayı sevmiyorum işte, saçma sapan fanatik grubun eline düşüyor mutlaka her organizasyon yayıldığı zaman.İnsanlar Mercedes'in baskınlığından bıktı, haliyle ikinci takıma daha fazla bir sempati var doğal olarak.
Bu kitleyle uğraşacaksan işin yaş, boşver gitsin ya ne takılıyorsun. Futbol ben de eskisi kadar izlemiyorum, çok nadir izliyorum. Tenisi bırakma nedenin ne? Ben eskiden Tenis daha fazla izlerdim şu an değil. Federer hayranıyım o da yaşlandı artık, diğerleri onun gibi zevk vermiyor. Djokovic ve Nadal büyük sporcu. Djokovic en başarılısı olacak gibi istatistik olarak.Bu toksik kitle yüzünden futbolu takip etmeyi bıraktım, tenisi takip etmeyi bıraktım, şimdi de sıra F1'e geldi sanırım...
Deli oluyorum insanların fanatizm aptallığına düştüğünü görünce. Aynı döneme tarihin en üst düzey "bence" 5 tenisçisinden 3 tanesi denk gelmiş, müthiş performanslar gösterip rekabet ediyorlar. İçlerinden birine sempati duymakta sorun yok da, bunu fanatizme vurup diğer ikisine her türlü küfrü etmenin nedeni ne? Arkadaşlığımı bile bitirdim bir aptalla bu yüzden. Ergenliğimin sonlarını hatırlıyorum, Federer çıkmış, Nadal ve Djokovic de yardıra yardıra geliyorlar. O dönemde tenisi izlemek keyifliydi, tenis takip etmek sadece rekabetten zevk alanların yaptığı bir eylemdi.Tenisi bırakma nedenin ne?