Macaristan GP Sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
20210801_013634.jpg


Hamilton 6 yarış sonra pole almayı başardı. Mercedes ilk iki çizgiyi kapattı. Açıkçası bu kadar güçlü olacaklarını sanmıyordum. Silverstone da gelen güncellemeler işe yaramış görünüyor.

Ayrıca Q2 de medium lastiklerle Q3'e kaldılar ve lastik avantajı da Mercedes lehine. Yarın Redbull'un işi çok ama çok zor.

Q3 de rüzgarın yön değiştirmesi çoğu pilotun Q2 de attığı en hızlı turundan daha yavaş bir tur atmasına neden oldu. Bu durumdan en fazla etkilenen takım Ferrari gözüküyor. Aslında Leclerc Q3 de Q2 derecesini geçti, Norris ve Gasly ise Q2 derecelerinden daha kötü bir tur attı son bölümde ama Ferrari'nin temposu vardı, bu yüzden böyle bir kanıya vardım.

Ferrari: Rüzgar işleri zorlaştırdı. Sainz çok iyi bir tempoya sahipti, Q2 de rüzgar yüzünden bariyerlere girdi yazık oldu. Takımın yarış temposu güçlü ancak bu pistte geçiş yapmak zor olduğu için hızlarını açığa çıkarmakta zorlanabilirler.

Mclaren: Norris yine iş çıkardı. Riccardo yine hayal kırıklığı.

Alpha Tauri: Gasly her zamanki gibi takımı sırtladı. Tsunoda hayal kırıklığı.

Alpine: Ocon fabrika ayarlarına döndü. Çok iyi bir tur attı son bölümde. Alonso da iyi iş çıkardı. Takım için iyi bir sıralama seansı.

Aston Martin: Vettel Q2 de son hakkında müthiş bir tur atıp Riccardo'yu eledi. Araçtan maksimumu aldı. Stroll de hemen Riccardo'nun arkasında yarışa başlayacak.

Raikkonen uzun süre sonra Giovinazzi'yi sıralamalarda geçti.

Russel bu sene ilk kez Q1 de elendi.

Schumacher antrenmanlarda kaza yaptığı için aracı sıralamalara yetişmedi. Yetişseydi de bir şey değişmeyecekti. Vites kutusunu değiştirdiği için 5 sıra grid cezası vardı.
 
Açıkçası ben de Mercedes'leri bu kadar hızlı beklemiyordum, son kısımda Mercedes'in RBR'yi hızlı turdan eden stratejisi olmasaydı da Verstappen'in daha hızlı tur çıkarması zor gibi görünüyordu. Tabii bu olay RBR'ye yüklenilecek büyük bir hata, Macaristan gibi engellemenin kolay ve temiz havaya daha çok ihtiyaç duyulan bir pistte arabalarını Mercedes'in arkasından çıkarmamaları gerekiyordu. Mercedes de bu hatayı affetmedi zaten.

Yine sözlük çöplüğünde fanatikler Hamilton'a küfretmiş de burada kural dışı bir şey yok, RBR'nin takım olarak yaptığı bir hata var. O sırada aynı hatayı Mercedes yapıp rolleri değiştirmiş olsalardı benzer şeyi muhtemelen RBR de yapacaktı.

Gasly hızlıydı sıralamalarda ama yarış temposunda eksikliği oluyor genellikle. Norris yine iyiydi, Ricciardo hayal kırıklığı yaratmadı çünkü zaten beklediğim bir şeydi. Sainz tekrar yükselmeye çalışacak, Leclerc de olması gereken sürüşünü yaptı, sadece Gasly'nin performansı beklenmedik olduğundan Norris ile birer sıra geriden başlayacaklar.
 
Yine sözlük çöplüğünde fanatikler Hamilton'a küfretmiş de burada kural dışı bir şey yok, RBR'nin takım olarak yaptığı bir hata var. O sırada aynı hatayı Mercedes yapıp rolleri değiştirmiş olsalardı benzer şeyi muhtemelen RBR de yapacaktı.
Bottas'ın olayı gibi açık bir engelleme yok, Bottas yüzünden Vettel ceza yemişti. Hamilton'un Q3'e hızlı turuna hazırlık süresi Q1 ve Q2'deki hazırlık sürelerinden daha hızlıydı. Burada bir kural dışı durum yok zaten. Mercedeslerin arkasında çıkıyorsan ve rakibinden de bariz gerideysen bu tür hamlelere itiraz etmek saçma, taktik mücadelesi bu. Perez'in tur atamaması da bir şey değiştirmezdi. Verstappen Q2'de attığı turu atabilseydi yarışa 2. sıradan başlayacaktı.

Ricciardo hayal kırıklığı yaratmadı çünkü zaten beklediğim bir şeydi.
😂😂

Leclerc de olması gereken sürüşünü yaptı, sadece Gasly'nin performansı beklenmedik olduğundan Norris ile birer sıra geriden başlayacaklar.
Üç pilotun dereceleri birbirine çok yakındı. Aradaki fark 0.1 bile değil. Norris ile Leclerc'in turu arasında 0.006 saniye fark var. Gasly az kalsın Perez'i de geçiyordu. Mclaren, Ferrari ve Alpha Tauri piltoları Perez'e çok yakındı.
 
Hamilton'un Q3'e hızlı turuna hazırlık süresi Q1 ve Q2'deki hazırlık sürelerinden daha hızlıydı.
Ona dikkat etmedim, şampiyonluk iddiası olmayan bir sürücü muhtemelen arkadakiler tura yetişsin diye biraz hızlı hareket ederdi ama iş şampiyonluk adayı 2 takım arasında olunca işler değişiyor. :D

Sadece Türkiye'de değil Dünya'da da fanatizm inanılmaz yükseliş içinde. Hamilton'ı yuhladılar sanki sonrasında yanlış duymadıysam. Aynısını Max yapsa pole aldı koçum bu taktik ile diyecekler ama rakip kazandı diye her türlü lafı ediyorlar. Özellikle RBR son 2 yılda inanılmaz toksik bir taraftar kitlesi kazandı.

Bu arada dün şöyle bir şey dikkatimi çekti Norris ve Ricciardo arasında, McLaren aracıyla neden Norris kral olurken Ricciardo sürünüyor sorusunun cevabıydı. Norris "çok çok az" daha fazla frenleme yapıyor ama gaza oturma sürelerinde %33'lük fark var neredeyse. Norris gaza çok erken oturup, çok daha uzun mesafelerde tam gaz gidiyor Ricciardo'ya göre.
 
Son düzenleme:
Hamilton'ı yuhladılar sanki sonrasında yanlış duymadıysam.
Evet yuhladılar.

İş şampiyonluk adayı 2 takım arasında olunca işler değişiyor.
Gayet normal, taktik hamleler bunlar. Redbull da suç var. Ya önde çıkacaksın, ya da Mercedeslerin arkasında çıkmak yerine başka takımların ardında piste çıkacaktın bu kadar basit.

İnsanlar Mercedes'in baskınlığından bıktı, haliyle ikinci takıma daha fazla bir sempati var doğal olarak. Ama hiçbir şekilde Mercedes'in baskın olması yüzünden taraftarların Hamilton ve takımına küfür etmeye hakkı yoktur.
 
Evet yuhladılar.
Bu toksik kitle yüzünden futbolu takip etmeyi bıraktım, tenisi takip etmeyi bıraktım, şimdi de sıra F1'e geldi sanırım... Ortada kural dışı bir şey yok hatta RBR'nin direkt hatası var, geçmişe bakıyorsun orada da centilmenlikle şampiyon olan bir sürücü yok. Bunlar ne bekliyorlar bu kafayla? Direkt şampiyonluğu başka birine vermelerini mi?

İnsanlar Mercedes'in baskınlığından bıktı, haliyle ikinci takıma daha fazla bir sempati var doğal olarak.
Sempati olsa gerçekten lafım yok, Mercedes yerine başka takımın kazanmasını ben de istiyorum ama fanatizm ve toksiklik her alanda inanılmaz baskın durumda. Bir şeyin yayılmasını bundan dolayı sevmiyorum işte, saçma sapan fanatik grubun eline düşüyor mutlaka her organizasyon yayıldığı zaman.
 
Bu toksik kitle yüzünden futbolu takip etmeyi bıraktım, tenisi takip etmeyi bıraktım, şimdi de sıra F1'e geldi sanırım...
Bu kitleyle uğraşacaksan işin yaş, boşver gitsin ya ne takılıyorsun. Futbol ben de eskisi kadar izlemiyorum, çok nadir izliyorum. Tenisi bırakma nedenin ne? Ben eskiden Tenis daha fazla izlerdim şu an değil. Federer hayranıyım o da yaşlandı artık, diğerleri onun gibi zevk vermiyor. Djokovic ve Nadal büyük sporcu. Djokovic en başarılısı olacak gibi istatistik olarak.
 
Tenisi bırakma nedenin ne?
Deli oluyorum insanların fanatizm aptallığına düştüğünü görünce. Aynı döneme tarihin en üst düzey "bence" 5 tenisçisinden 3 tanesi denk gelmiş, müthiş performanslar gösterip rekabet ediyorlar. İçlerinden birine sempati duymakta sorun yok da, bunu fanatizme vurup diğer ikisine her türlü küfrü etmenin nedeni ne? Arkadaşlığımı bile bitirdim bir aptalla bu yüzden. Ergenliğimin sonlarını hatırlıyorum, Federer çıkmış, Nadal ve Djokovic de yardıra yardıra geliyorlar. O dönemde tenisi izlemek keyifliydi, tenis takip etmek sadece rekabetten zevk alanların yaptığı bir eylemdi.

Sonra bu 3 harika tenisçi, bu sporun bu kitlenin dışına çıkıp yüz milyonlarca kişi tarafından takip edilmesine neden oldu. Sonucunu görüyoruz.

F1 de öyleydi önceden, tamam pistlere gidip yarışları yerinden takip etmek her zaman pahalıydı ki benim bile bütçemi sarsabiliyor bu bazı zamanlarda ama gerçek anlamda ilgi duyanların da evinden rahat takip edebildiği bir organizasyondu. Önce Schumacher döneminde toksik bir kitle geldi, McLaren polarlarını falan yırtıyorlardı okullarda/sokaklarda, bazıları akıllandı bazıları MSC dönemi bitince toz oldular. Şimdi de Verstappen için bunu yapmaya gelenler var. Bıktım artık fanatizmden.
 

Geri
Yukarı