1.4 GHz neye göre yetmez? Ayrıca sürekli Turbo'da kullanmak diye bir olay yok, işlemci yeterli gücü çekebildiği ve yeterli soğuyabildiği kadarıyla çalışabildiği en yüksek frekansta çalışır (yük altında) bu olayın haricinde ise genellikle 800 MHz ile Turbo Boost frekansı arasında yük durumuna göre dinamik olarak değişken frekansa sahiptir. Yani internette gezinirken cihazın işlemcisi 1.4 GHz ile çalışmasının hiçbir zararı yok, aksine faydası var keza kod yazarken de yüksek frekanslara ihtiyaç duyulmaz.
2016 modeli MacBook Pro cihazının ilk makyajlı hali, klavye ile ilgili çok problem çıkardığı için 2017-2018-2019 yıllarında hep makyaj yemeye devam etti. En son kelebek tipi klavye ile başa çıkamayacaklarını anladıkları an, makas tipi klavye düzenine geri döndüler 2020 13" ve 2019 16" MacBook Pro cihazlarda durum bu şekilde. Fakat Apple klavye ile ilgili sıkıntı yaşadığınızda ücretsiz değişime sokuyor panik yapmaya gerek yok.
Cihaz tavsiyesine gelecek olursak her ne kadar klavye sorunu da olsa 2016 modeli önermem gerekiyor çünkü 16 GB RAM ve 512 SSD azımsanmayacak bir fark. Şu an %51 RAM kullanımına sahibim (used:8.21 Free:7.79) 4 sekme Chrome, WhatsApp, mail, TeamViewer uygulamaları dock üzerinde çalışıyor, menü çubuğunda ise sayamayacağım kadar ek uygulama var. Mac cihazlar için ne kadar fazla RAM o kadar iyi diyebiliriz. Depolama ise benim de kanayan yaram 256 GB yetmiyor 
 harici SSD kullandığım dönemler oldu fakat yine de kabloyla bağlı olmak vs. uğraştırıcı şeyler. Sırf bu yüzden 2019 16" i9 1TB SSD'li modele geçiş yapacağım.
İşlemci konusunda ise ikisi aynı çekirdek miktarına sahipse aralarında devasa fark olacağını sanmıyorum, çünkü çoğu profesyonel Mac kullanıcısı gerekmediği durumlarda Turbo Boost disabler ile işlemcinin stok frekansında çalışmasına zorluyor fazla ısınmasın diye. Bende aynı şekilde web gezinmeleri ve günlük rutin işler için Turbo frekansını devre dışı bıraktım işlemci şu an maksimum yük altında bile 2.2 GHz ile çalışıyor. (i7-8750H bu arada işlemcisi)
Bu yüzden sizin kullanımınız için işlemci performansı çok önemli olmayacağı için değiştirilemeyecek olan parçaları başlangıçta yüksek seçmeniz 16 GB RAM ve 512 SSD işinizi fazlasıyla görecektir.