MacBook Air 2017 alınır mı?

techislife

Kilopat
Hala MacBook Air 2017 alınır mı? Kullanım amacım okulda ders çalışırken video izlemek veya slaytlara bakmaktır. Oyun oynamak veya edit yapmak değildir. Mühendislik fakültesinde de okumuyorum. O yüzden alırsam kaç sene götürür? Kaç yıl daha güncelleme alır? Yardımcı olabilir misiniz? Alırsam 2. el alacağım nelere dikkat etmek lazım? Teşekkürler şimdiden.

Hala MacBook Air 2017 alınır mı? Kullanım amacım okulda ders çalışırken video izlemek veya slaytlara bakmaktır. Oyun oynamak veya edit yapmak değildir. Mühendislik fakültesinde de okumuyorum. O yüzden alırsam kaç sene götürür? Kaç yıl daha güncelleme alır? Yardımcı olabilir misiniz? Alırsam 2. el alacağım nelere dikkat etmek lazım? Teşekkürler şimdiden.
Sadece video izleyebilirsiniz. Hafızası yetersiz kalıyor benden söylemesi :). Şaka maka oyun oynamayacaksanız ve depolama amaçlı kullanmayacaksanız sizi iyi götürür. Bir de biraz narin davranmanız gerek. Çok ince bir model çünkü.

2017 model air kullanıyorum. Hiç bir zaman "neden bunu aldım" demedim. Web'de gezinmek ve ders çalışmak için çok ideal. Oldukça da hafif, böylece taşıması zor gelmiyor. İstediğin yerden işlerini yürütürsün. Performansı da düşmüyor üstelik.

Ekranı kötü haberin olsun. Benim de o civarda bütçem vardı ve iki şansım vardı. Birisi sıfır 2017 Macbook Air almak diğeri ikinci el Macbook Pro 2015 13 inç almak. Ben ikinci yolu seçtim. Retina ekran bambaşka bir şey. Temiz ve pil devri düşük bulursanız kaçırmayın. Benim bütçem 128 GB'a yetti. Ama size tavsiye etmiyorum. 128 eninde sonunda yetmeyecektir.

Ekranı kötü haberin olsun. Benim de o civarda bütçem vardı ve iki şansım vardı. Birisi sıfır 2017 Macbook Air almak diğeri ikinci el Macbook Pro 2015 13 inç almak. Ben ikinci yolu seçtim. Retina ekran bambaşka bir şey. Temiz ve pil devri düşük bulursanız kaçırmayın. Benim bütçem 128 GB'a yetti. Ama size tavsiye etmiyorum. 128 eninde sonunda yetmeyecektir.

Bende de 128 GB'lik air var. Yaklaşık 3 yıldır sadece ofis işlerim için kullanıyorum. Dünya kadar makale, ebook vs yüklü. 50 gb boş yerim var. Film indirilmeyecekse, dünya kadar program kurulmayacaksa; sadece ders için kullanılacak ise 128 gb yetiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam 2017 Macbook Air şu an 6.000TL bunun yerine 2020 Macbook Air al bence. Öğrenci indiriminden yararlanınca 7.519TL'ye denk geliyor.
  • True Tone özelliğine sahip Retina ekran
  • 1.1 GHz çift çekirdekli 10. nesil Intel Core i3 işlemci, 3.2 GHz’e kadar Turbo Boost
  • 8 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek
  • 256 GB SSD depolama
  • Intel Iris Plus Graphics
İşlemci i3 diyeceksin ama emin ol 5 nesil atlıyor ve 2017 de kullandığı işlemci i5-5350U, 2020 modelinde kullandığı işlemci i3-1000NG4 farkına bakabilirsin. Ram hem yeni nesile geçiş yapıyor hem de MHz olarak çok acayip level atlıyor 2 kat fark var depolamada artıyor ayrıca Iris Plus ve Retina farkı bambaşka adeta IMAX kalitesinde film izletiyor 1500TL fazla verilir bunlar için.

Bütçem 2.el 2017 Macbook Air'e yetiyor 2015 Macbook Pro'lar 4800-5500 arası :/ almayı düşündüğüm cihaz şuan 4300 tl'den satışta 5 ay da garantisi olduğunu iddia ediyor. Pil döngüsü de 83. Sizce bu fiyata iyi mi ? biraz bana uygun gibi geldi pazarlık ile 4100-4000'e alabilirim bence. Temiz ve bir arızasının olmadığını söylüyor ? Sizce bu fiyata normal mi ? piyasalarını pek bilmiyorum.

Ofis video ders konusunda iyidir ama oyuna gelince biraz zor.

Bütçem 2.el 2017 Macbook Air'e yetiyor 2015 Macbook Pro'lar 4800-5500 arası :/ almayı düşündüğüm cihaz şuan 4300 tl'den satışta 5 ay da garantisi olduğunu iddia ediyor. Pil döngüsü de 83. Sizce bu fiyata iyi mi ? biraz bana uygun gibi geldi pazarlık ile 4100-4000'e alabilirim bence. Temiz ve bir arızasının olmadığını söylüyor ? Sizce bu fiyata normal mi ? piyasalarını pek bilmiyorum.
4000'e şu koşullarda normal sanırım. Bilmiyorum ben benim cihazı 4500'e almıştım. Koronadan dolayı fiyatları uçurmuş sanırım 2. elciler. Şu koşullarda 4000 normal gibi. Aceleniz yoksa bekleyin dicekyim ama dolarda yükseldi belki birkaç ay sonra ekonomi şuankinden de kötü olabilir. Ama şunu unutmayın bu sıralar ne alırsanız alın hep değerinin üstünde satılıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı