MacBook Air 8 GB RAM yeterli mi?

Bir şey sorabilir miyim? Neden MacBook almaya karar verdiniz?

İleride ben de güçlü bir kasa toplayıp yanına hafif bir Ultrabook almayı planlıyorum. Ama MacBook mu alsam, Huawei gibi markaların Windows modellerini mi alsam karar veremedim. Öğretmenim, yanımda taşımam gerekebilir. Oyun için de almıyorum ama arada CS atabilirim. macOS hiç kullanmadım.
Macbook kullanan biri olarak Huawei Matebook serisi tavsiye ederim. Hem şık hem hafif ve güçlü cihazlar. D14 ya da direkt 14 serisine bakabilirsiniz 2K ve dokunmatik ekran özelliği de mevcut

Bu yıl üniversiteye başlayacağım ve yazılım geliştirmeyi planlıyorum. 8 GB RAM'li M.2 yeterli mi yoksa 16 ya mı yükseltiyim?

Merhaba, RAM olayını Windows cihazlar gibi düşünmeyin. Tabii ki 16 almak doğal olarak daha mantıklı ve performanslı oluyor. Yazılım geliştiricileri için M1 ve 8 GB RAM yeterlidir. Fiyat konusunda sıkıntınız yok ise 16 alın, eğer bütçe kısıtlı ise 8*2 için 6 - 7K vermek mantıklı değil.

Merhaba, RAM olayını Windows cihazlar gibi düşünmeyin. Tabii ki 16 almak doğal olarak daha mantıklı ve performanslı oluyor. Yazılım geliştiricileri için M1 ve 8 GB RAM yeterlidir. Fiyat konusunda sıkıntınız yok ise 16 alın, eğer bütçe kısıtlı ise 8*2 için 6 - 7K vermek mantıklı değil.

Pt de 24 bine 8 GB RAM'li M1 Air var onu mu alayım sizce yoksa 16 lığı mı? 16'lık 30bin.

Render gibi cihaza yük bindiren işler yapmıyorsanız diğer her iş için 8 GB RAM yeterli olur. macOS Windows kadar RAM kullanan bir işletim sistemi değil.
Ben de okul ve kodlama için 8 GB modelini kullanıyorum ve hiç göze batmıyor.

M1 24K TL M.2 28.5k TL o farka değecek fark var mı peki?

M1 kullanmadığım için çok yorum yapamayacağım maalesef ama M2 bütçeyi sizin için zorlayacaksa M1 yeterli olur.
Ayrıca fiyatlara nereden bakıyorsunuz merak ettim Apple'ın sitesinde 28.7kdan başlıyor M1 modeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı