Merhaba, üniversitede ve günlük yaşantımda kullanmak için bir MacBook alacağım. Aktif olarak Windows cihazımdan Premiere Pro, Photoshop, DaVinci Resolve ve nadiren After Effects kullanıyorum.
Önümüzdeki 4 yıl boyunca kesin sorun çıkarmayacak, yetecek bir çip arıyorum. Zaten 16 GB RAM içeren modeli alacağım, depolama tarafına bütçem el vermiyor o yüzden iki seçeneğim var.
Apple Store - AirPods 3. Nesil Hediyeli
M.2 8-10 Çekirdek 16 GB RAM 256 GB Depolama: 45.949, 00 TL.
M3 8-10 Çekirdek 16 GB RAM 256 GB Depolama: 51.179, 00 TL.
(Peşin fiyatına 3 ay taksitli fiyat)
AirPods hediyesini de sayarsak fiyatlardan 6000TL civarı düşebilirsiniz. Halihazırda AirPods edinmek aynı zamanda iyi olur.
Bu 256'lara 512 yükseltmesi yapmak +7300TL tutuyor. Bunu verecek maddi durumum olsa da buna harcamak istemiyorum. Zaten neredeyse cross-platform çalıştığımdan harici bir SanDisk SSD ile (2500TL) bu işi çözerim diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.
Sizce en az 4 yıl kullanılacak, üzerinde kurgu tasarım işlemleri de yapılacak bir MacBook için en iyi seçenek M.2 mi? M3 mü? Farkları neler ve aradaki 6bin TL'lik fiyat farkı bir etki yaratır mı?
Ya da daha kritik bir soru sorayım. 512'lik M.2 mi? 256'lık M3 mü?
Önümüzdeki 4 yıl boyunca kesin sorun çıkarmayacak, yetecek bir çip arıyorum. Zaten 16 GB RAM içeren modeli alacağım, depolama tarafına bütçem el vermiyor o yüzden iki seçeneğim var.
Apple Store - AirPods 3. Nesil Hediyeli
M.2 8-10 Çekirdek 16 GB RAM 256 GB Depolama: 45.949, 00 TL.
M3 8-10 Çekirdek 16 GB RAM 256 GB Depolama: 51.179, 00 TL.
(Peşin fiyatına 3 ay taksitli fiyat)
AirPods hediyesini de sayarsak fiyatlardan 6000TL civarı düşebilirsiniz. Halihazırda AirPods edinmek aynı zamanda iyi olur.
Bu 256'lara 512 yükseltmesi yapmak +7300TL tutuyor. Bunu verecek maddi durumum olsa da buna harcamak istemiyorum. Zaten neredeyse cross-platform çalıştığımdan harici bir SanDisk SSD ile (2500TL) bu işi çözerim diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.
Sizce en az 4 yıl kullanılacak, üzerinde kurgu tasarım işlemleri de yapılacak bir MacBook için en iyi seçenek M.2 mi? M3 mü? Farkları neler ve aradaki 6bin TL'lik fiyat farkı bir etki yaratır mı?
Ya da daha kritik bir soru sorayım. 512'lik M.2 mi? 256'lık M3 mü?
Son düzenleyen: Moderatör: