MacBook Air M1 22GB 'Diğer' nedir?

Grearuler

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Selamlar, cihazımda 22GB'lık Other şeklinde belirtilmiş alan dolu durumda. Fakat bunların ne olduğuna asla ulaşamıyorum. CleanMyMac, OmniDisk gibi uygulamalarla dahi bu kısmın sadece 5-6GB'lık bölümünü bulabiliyorum. Bu kısmı nasıl görebilir, nasıl temizleyebilirim?

Screen Shot 2021-09-05 at 15.22.45.png

Onbellege alinmis dosyalar, iCloud ve time machine yedekleri oluyor genelde. Net bir temizlik yontemi maalesef yok. Zamaninda bu konuyu ben de cok kurcaladim. Kendi adima temizlik yontemlerinden en cok Omni'den memnun kaldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın time machine özelliği açık ise bu kısıma ait dosyalar olabilir. Timemachine'nin geçmişin itemizleyin.
Time machine'de, iCloud'da açık değil. İlk kez bir Mac ürünü satın aldım, bir yerde yedekleme vs. olmaması gerek.

Onbellege alinmis dosyalar, iCloud ve time machine yedekleri oluyor genelde. Net bir temizlik yontemi maalesef yok. Zamaninda bu konuyu ben de cok kurcaladim. Kendi adima temizlik yontemlerinden en cok Omni'den memnun kaldim.
Yani bana bir sorunu yok gibi ama, şöyle bakınca bir şey ettim de çöple mi doldurdum bilgisayarı diye hissediyorum. Bende bakınıyorum ama pek bir şey bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı dertten ben de muzdaribim. Konu açtım ama cevap verilmedi. Buradan yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ben de arkadaş gibi yeni aldım MacBook'u. İlk kurulumdan hemen sonra güncelleme göründü ve güncelledim. Windows gibi eski işletim sistemini mi tuttu acaba. Bir de sadece ekstra olarak Clean Mu Mac X kurdum. Orada da RAM kısmında 8gb/ 56 MB available yazıyor. Bu kalan RAM mi? Sürekli RAM'i temizle uyarısı alıyorum. Bu daha hiçbir şey kurmadığım bilgisayarda oluyor. Mac ile ilgili kafamdaki tek soru bu. Lütfen yardımcı olun.
Maalesef bizim forumlarda pek yardım eden yok, yabancı youtuberleri izleyerek 30 GB diğerleri dosyasını 8 gbye kadar indirdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı