MacBook Air M1 şarjda bırakmak vs bataryada kullanmak

Şahsen kullanıyorum cihazı 1 yıldır. Açıkçası hiç dikkat etmedim buna, kafama göre takıldım hep istersem adaptör ile istersem pil ile kullandım, 1 sene 2 ay olacak hala bir ekran süresinde azalma görmedim. Bu pil işleri bana göre hurafe birazda.

Bende m2 MacBook var. Şahsen masada şarja taktıysam ve pili dolduysa ama kullanmam gerekiyorsa şarjdan çıkarmıyorum onun dışında eğer pilde kullandıysam en az %20'ye inene kadar şarj etmiyorum böyle bir denge kurdum en sağlıklısı bu gibi. Ne şarjda kullanma imkanın varken döngü arttırırsın ne de sürekli şarj ederek döngü sayısını kısaltırsın.

Bende 2019 MacBook Pro 16 var 2020 de aldim aldigimdan beri ya gun boyu adaptorde ya da gun boyu pilde kullandim hic azalma yok hala. Su an 6 7 saat video izleyebiliyorum tam sarj ile. Pil dongusu 900 lerde filan. Adaptorde kullanacaksaniz adaptoru hic cekmemeye dikkat edin cunku tam sarjda adaptorde gucu adaptorden aliyor batarya kullanilmiyor. Gun icinde adaptor ile surekli fulleyip sonra 90 a dusunce pil tekrar fullemek zararli olur. Umarim biraz aydinlatabilmisimdir :) Iyi sosyaller.

Şarjda kullanırken pil sağlığına bir şey olmuyor değil mi hocam?
Pil özelliğini zamanla kaybeder, şarj etmek bunu azaltmaz. Güncel olarak çalıştığım iş te kullanıyorum, iş temposu ile ne zaman prize takacam vs diye takip etmem imkansız. Ben her gün en az ev + iş ile 10 saat cihaz elimden düşmüyor neredeyse. Pil sağlığında bir sorun görmedim, herhangi bir performans kaybı da 1 seneyi geçti cihazı alalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı