MacBook Air M1 satmadan önce nasıl sıfırlanmalı?

LowHight

Centipat
MacBook Air M1 cihazımı satmayı düşünüyorum. Ancak sattıktan sonra verilerin herhangi bir veri kurtarma programıyla ya da başka yöntemlerle kurtarılamaması için nasıl bir sıfırlama tekniği uygulamam gerekiyor? Ayrıca sıfırlamadan önce Filevault'un açık mı kapalı mı olması daha iyi? macOS Ventura işletim sistemine sahibim.

MacBook Air M1 cihazımı satmayı düşünüyorum. Ancak sattıktan sonra verilerin herhangi bir veri kurtarma programıyla ya da başka yöntemlerle kurtarılamaması için nasıl bir sıfırlama tekniği uygulamam gerekiyor? Ayrıca sıfırlamadan önce Filevault'un açık mı kapalı mı olması daha iyi? macOS Ventura sürümüne sahibim.

Filevault açık olsun çünkü veriyi şifreler ve sıfırlayınca kurtarılmaz hale getirir. / Ayarladan tüm içeriği ve ayarları sıfırlayın. / iCloud bilgilerini sıfırlayın.

Gerekmez cihazı açtığınız şifre yeter.
Aslında cihazın içinde şu an önemli veriler yok. Eskiden vardı, üzerine "Tüm içerikleri ve ayarları sil." ayarını yaptım (Filevault açık olmadan.) Yani şu an yine de Filevault'u açıp tekrar sıfırlasam önceki sıfırlanmalardaki veriler de bu şifrelemeye dahil olur mu? Sonuçta hepsi SSD'nin içinde.

Son düzenleme:
Aslında cihazın içinde şu an önemli veriler yok. Eskiden vardı, üzerine "tüm içerikleri ve ayarları sil." ayarını yaptım. (filevault açık olmadan.) Yani şu an yine de Filevault'u açıp tekrar sıfırlasam önceki sıfırlanmalardaki veriler de bu şifrelemeye dahil olur mu? Sonuçta hepsi SSD'nin içinde.

Filevault açık olmadan yaptıysanız verilerin geri getirilme olasılıgı var ama çok çok düşük ihtimal. Filevault açıp sıfırlamayı bir daha yapın çünkü amacı diskte ki her şeyi şifrelemek eski silinenleri de şifreleyebilir.

Gönül rahatlığıyla satabilmem ya da satmamam için bana garanti bir cevap lazım hocam.

Hocam %100 garanti diyemem ama filevault da SSD'deki her şeyi şifreleme üzerine kurulu sistem filevault açıkken silinen her şeyi garanti olarak şifreler ancak kapalı iken silinen şeyleri şifreleme ihtimali var çünkü SSD'deki her şeyi şifrelediği belirtiliyor.

Gönül rahatlığıyla satabilmem ya da satmamam için bana garanti bir cevap lazım hocam.
Secure erase sistemi vardı halen varsa araştırıp yapmayı deneyin.

Hocam %100 garanti diyemem ama filevault da SSD'deki her şeyi şifreleme üzerine kurulu sistem filevault açıkken silinen her şeyi garanti olarak şifreler ancak kapalı iken silinen şeyleri şifreleme ihtimali var çünkü SSD'deki her şeyi şifrelediği belirtiliyor.

Secure erase sistemi vardı halen varsa araştırıp yapmayı deneyin.
macOS kurtarma'yı kullanarak sıfırlamaktan bahsediyorsanız onunla ilgili de araştırmalar yaptım ama cevabın netliği (verilerin kurtarılabilip kurtarılamayacağı) araştırmalarıma göre hâlâ belirsiz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı