MacBook Air M1 touchpad kaydırmada yavaşlık

Berke Metin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 gündür yeni aldığım base model MacBook Air M1 model bilgisayarımı kullanıyorum. Cihazda burada veya internette bahsedilen kronik sorunların hiçbiri yaşanmadı ve mutluyum bu konuda fakat sistemde hiçbir kasma olmamasına rağmen iki parmağımla aşağı veya yukarı kaydırırken kasma diyemem ama bir akıcılık sorunu var. Rahat rahat hızlıca kaydıramıyorum sanki, ekran ben kaydırma yaparken 24 Hz'e düşüyormuş gibi oluyor. RAM yaptığım işlemler için yeterli ve sistem kasmıyor ama sadece kaymada böyle bir sorun var. Aşırı rahatsız edici bir sorun değil fakat merak ediyorum cihazın tasarımı normalde mi böyle, yoksa benim touchpad mi sıkıntılı. Kullanan varsa cevaplayabilirse sevinirim.

Ağır scroll yaparken sıkıntı olmuyor, ortalama veya hızlı inerken sadece inmek istediğim kadar hızlı ve akıcı inemiyorum. Touchpad e alışamadığım için de olabilir neredeyse hep fare kullanıyordum çünkü. Şu an elimde bir Bluetooth fare olmadığı için touchpad i kullanıyorum. Dediğim gibi çok rahatsız edici büyük bir sıkıntı değil ama kendini belli ediyor.

Ben monterey için tüm MacBook Pro cihazımı sildim sıfır command+r den yükledim sıkıntı yok. Öneririm. Monterey çok büyük güncelleme belki ondan olabilir.

Artı -1 Eksi
Bende tam tersi bu sorun Monterey güncellemesinde çözülmüş durumda. ProMotion olsa gerek 60 HZ’e de iyi optimize etmişler. Touchpad için sıkıntılı diyemem ama yazılımsal bir sorun gibi.

Sorunu yanlış belirtmişim özür dilerim, şimdi Wikipedia üzerinden deneyince hızlı kaydırınca değil yavaş kaydırınca bir kasma olduğunu fark ettim, tüm içerikleri ve ayarları sıfırla seçeneğinden Mac'i tekrar kuruyorum şu an.
Sorun çözülmedi üstüne hoparlörlerden cızırtı gelmeye başladı.
Cihazı iade etmeye karar verdim sorun çözülmedi.
Cızırtı sorunu

Son düzenleme:
Sorunu yanlış belirtmişim özür dilerim, şimdi Wikipedia üzerinden deneyince hızlı kaydırınca değil yavaş kaydırınca bir kasma olduğunu fark ettim, tüm içerikleri ve ayarları sıfırla seçeneğinden Mac'i tekrar kuruyorum şu an.
Sorun çözülmedi üstüne hoparlörlerden cızırtı gelmeye başladı.
Cihazı iade etmeye karar verdim sorun çözülmedi.
Cızırtı sorunu

İade edip tekrar aynı cihazı mı alacaksanız yoksa başka bir model var mı aklınızda?

16 GB RAM'li modelini sipariş vereceğim geleceğe yatırım amaçlı, onda da aynı sorun çıkarsa ama bundaki gibi rahatsız etmezse kullanacağım. Eğer bu cihazdaki gibi %20 de bile yüksek bir cızırtı duyulursa her ne kadar çok sevsem de MacBook fikrinden vazgeçeceğim.
İade edip tekrar aynı cihazı mı alacaksanız yoksa başka bir model var mı aklınızda?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı