MacBook Air M1 yazılım için uygun mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba, esenlikler. Öncelikle bilgisayar programcılığı okuyorum. İleriki yıllarda yazılım mühendisliğine yükseltmek istiyorum. Şu anlık kodlama, tasarım, edit, Photoshop, yazılım için Mac Air M1 almayı düşünüyorum. İşimi görür mü, yazılım konusunda hafif kalır mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Düşündüğüm cihaz MacBook Air M1 8 GB RAM 256 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS falan demissiniz 256 GB hafiza ve 8 GB RAM uzebilir m1'in gucu yetecektir.
hocam hafızadan yana sıkıntı yok harici disk alıcam ama ram konusunda kararsızım 8gb ile 16gb arasında neredeyse 10k fark var değer mi

Baslangic icin is gorur sonrasinda RAM uzer. Min 16 oneriyorum yazilim icin, backend ve container isine girince 32 bile yetmeyecek.
hocam başlangıçtan kasıt ne kadarlık bir süre 8gb ile 16gb ram arasında yaklaşık 10k fark var sizce değer mi

hocam başlangıçtan kasıt ne kadarlık bir süre 8gb ile 16gb ram arasında yaklaşık 10k fark var sizce değer mi

Degip degmeyecegi biraz ihityaca gore belirleniyor. 8GB fark icin 10K cok fazla. Ancak 8GB RAM ile projeni gelistiremeyecegin icin bilgisayarin degeri 0 TL olmus olacak o sebeple 10K verebilirsin ekstradan.

Ne kadarlik sure oldugunu da tahmin etmek zor ama birden fazla IDE ve farkli dillerde calisan mikroservislerle ugrasmaya basladiginda, isin icine virtiualization da girince cok fazla RAM gerekiyor.

Ornegin bu mesaji yazdigim Mac cihazda anlik ~50GB RAM kullaniyorum, neredeyse yarisi docker'a ayrilmis durumda.

1725422187725.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı