Elektronik MacBook Air M2 16/256 30.000₺

M4 çipe gelene kadar çiplerin arasında radikal fark yok. Az enerji tüketen haliyle şarkı uzun gidecek iyi bir iş laptopu olur ama yüksek kaynak kullanımı isteyecek işleriniz için artık M4 aşağısı eskidi. 25 falan ederi en fazla

Mac alıp kullanana kadar ben de yukarıdakiler gibi düşünüyordum...

Uzun süredir M2 Air kullanıyorum 13". Şu an için her şeyimi yaptığım cihazım, hem iş hem kişisel işlerde kullanıyorum. Rapor yazıyorum, fotoğraf düzenliyorum, film/dizi izliyorum, oyun oynuyorum (FM 24, Rimworld, Darkest Dungeon) ve bunları istersem evimde, istersem dışarıda sahada yapıyorum. Şarjı bitecek mi ya da prize takılı değilken performans düşecek mi diye düşünmüyorum. Telefonum ve kulaklığım ile tam entegre çalışıyor. Telefonu kaldırmadan Mac üzerinden telefonla görüşebiliyorum. Güzel ve premium görünüyor. Ağır bir cihaz değil. 1 gün bile adlığıma pişman olmadım.

Linkteki fiyat iyi midir kötü müdür bilemem ama daha iyi seçenekler var diyen arkadaşların önerilerini dinlemek isterim. Yukarıda bahsettiğim şeyleri tek bir pakette pürüssüzce yapan başka cihaz varsa buyurun, söyleyin bakalım neymiş o cihaz.

Alabilirseniz M4 alın bu arada. Ama şunu da bilin ki M1 Air bile hala taş gibi performans veren bir cihaz 2025 yılında bile.

Daha iyi pil süresi sunan ve taşınması kolay var mı?

Daha iyi pil süresi sunar mı bilmiyorum ama base frekans değerde 9 saat ekran süresi sunabilen bir cihaz. OLED panel, 90 Hz ve %100 DCI-P3 ekranı ile M2'yi solluyor. İşlemci olarak tekli çekirdek performansında denk sayılsalarda 155H, iGPU ve çoklu çekirdek performansında açık ara önde. Modelleme ve tasarım düşünen arkadaşlar için çok daha iyi seçenek olur, Blender'ın kendi benchmark testinde %60 daha fazla puan almış. Cinebench ve Passmark sonuçları da öyle keza. QHD 2K çözünürlükte kaliteli kamerası da var, M2'den daha iyi. Malzeme kalitesi olarakta fena değil incelediğim kadarıyla. 26 bine kadar gerilemişti geçen ay MediaMarkt'ta şu an bile harika seçenek. 1.32 kilogram ağırlığı var ve SSD avantajı da var.

@923535 hocam öneriniz güzelmiş ama işlemcisi 155H yüzünden pil süresi bayağı kısalacaktır. Performans olarak daha iyi tabii ki. Bunun 155U'lusu varsa daha uzun pil süresi sunacaktır.

@923535 hocam öneriniz güzelmiş ama işlemcisi 155H yüzünden pil süresi bayağı kısalacaktır. Performans olarak daha iyi tabii ki. Bunun 155U'lusu varsa daha uzun pil süresi sunacaktır.
155H aslında frekans değeri olarak 2.5 GHz üzerine çıkmadığı sürece verimlilik ve pil performansı olarak tatmin edici bir işlemci. M2 gibi ARM tabanlı işlemciler kadar olmasa da cidden bu cihaz iyi pil performansı sunuyor, ofisimde kullanıyorum. Günlük ofis kullanımında 50 Wh bataryaya göre 8-9 saat vermesi muazzam, pil süresi olarak gayet iyi bir cihaz yani. Kamera olarak asla bir beklenti içinde değildim ama Teams gibi uygulamalarda laptopun kamerasını kullanıyorum hiçte üzmedi. 155U versiyonu var mı bilmiyorum ama yok sanırım. Pahalı oluyor onlar bir de.

@923535 aslında Thinkpad'ler de var alınabilecek, onlar da bayağı köklü. Piyasaya baktığımda fiyat olarak en yakın HP Probook'lar varmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı