MacBook Air M2 vs M3 vs MacBook Pro M3

DarkLord81

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Merhaba. Çok kararsız kalmış durumdayım. 3 farklı kombinasyon var alabileceğim.

Bu iki kombinasyonun fiyatıları aynı:
M.2 16 GB RAM 256 GB SSD 15inç
M3 16 GB RAM 256 GB SSD 13inç

Bunlar 47bin TL'ye geliyor sıfır olarak. 15 inç daha çok tercihim, ki zaten araştırdığım kadarıyla M.2 ve M3 arasında pek bir fark bulunmuyor.

Veyahut M3 MacBook Pro'yu ikinci el olarak alabilirim.
3-4 ay kullanılmış ve garantisi devam ediyor. 49-50 bin TL'ye geliyor.

İkinci el MacBook Pro alınır mı? Yoksa sıfır mı tercih edilmeli? MacBook'larda bir sıkıntı yaşar mıyım ikinci el alırsam? Fiyat olarak 50bin TL'yi geçmek istemiyorum. Macbooka ilk defa giriş yapacağım daha önceden hiç deneyimim olmadı ama Apple ekosistemindeyim. iPhone, iPad, AirPods vb. var. Bu sene üniversiteye gideceğim ayrıyeten e-ticaret işlerim için kullanmayı planlıyorum yani aynı anda 20-30'u bulan Chrome sekmesi açabiliyorum. Yazılım da yapmayı düşünüyorum. Bu alacağım MacBook ile hangisini tercih etmemi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle belirttiğiniz işler için hepsi fazlasıyla yeterli olacaktır. Eğer büyük ekran sizin için önemliyse 15inç olan Air'ı. Taşınabilirlik önemliyse 13 inç olan Air'ı tercih edebilirsiniz. Pro model diğerlerine göre ciddi oranda ağır. Ama bu sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa ve temiz bir cihaz ise MBP’yi tercih edebilirsiniz. Sıfır ürünlerde gürcençler'de 6 taksit vardı anlaşmalı bazı bankalarda belki işinize yarayabilir.

Öncelikle belirttiğiniz işler için hepsi fazlasıyla yeterli olacaktır. Eğer büyük ekran sizin için önemliyse 15inç olan Air'ı. Taşınabilirlik önemliyse 13 inç olan Air'ı tercih edebilirsiniz. Pro model diğerlerine göre ciddi oranda ağır. Ama bu sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa ve temiz bir cihaz ise MBP’yi tercih edebilirsiniz. Sıfır ürünlerde gürcençler'de 6 taksit vardı anlaşmalı bazı bankalarda belki işinize yarayabilir.
en uygun fiyatları pt.com'da bulabildim. İlginç bir şekilde pro ile airlerin ağırlıkları nerdeyse aynı.

Ekra33n Alıntısı.PNG

Ben de 13inç M2 var. 14inç M3 Pro gelince bayağı ağır geldi. Ama 15 inç olan da yaklaşık aynı ağırlığa sahipmiş dediğiniz gibi. Gürgençleri taksit olanağı yüzünden söylemiştim. 2 hafta önce ben de MacBook aldım. Pt'de peşin yerine gürgençlerde 6 taksit daha cazip gelmişti benim için.

Dosya Ekleri

• IMG_3101.png
    IMG_3101.png
    84,6 KB · Görüntüleme: 45
Ben de 13inç M2 var. 14inç M3 Pro gelince bayağı ağır geldi. Ama 15 inç olan da yaklaşık aynı ağırlığa sahipmiş dediğiniz gibi. Gürgençleri taksit olanağı yüzünden söylemiştim. 2 hafta önce ben de MacBook aldım. Pt'de peşin yerine gürgençlerde 6 taksit daha cazip gelmişti benim için.
2.el 25 devire sahip m3 MBP buldum fiyatıda sıfır alabileceğim macbook airlara yakın. 25 devir olması sizce sıkıntı olur mu? pil sağlığı %100

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı