MacBook Air M3 vs MacBook Pro M4

Basan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Daha önce hiç MacBook kullanmadığım için hakim değilim performanslarına vs. bu yüzden iki farklı PC arasındaki farkı sormak istedim. Öncelikle iş için alacağım. Grafik tasarımı ve video edit ile uğraşıyorum. Photoshop, Premiere, figma vb. uygulamaları bol bol kullanıyorum. MacBook Pro M4 16 GB RAM ile MacBook Air M3 24 GB RAM arasında kaldım. Dediğim gibi performansları hakkında cok bir bilgim yok. Dışarıda falan rahatça taşıyabilmek ve şarjı uzun bir süre gitmesi gibi avantajlarından dolayı MacBook almak istiyorum. İşlemcinin mi güncel olmasına yoksa RAM'in mi yüksek olmasına dikkat etmeliyim? Fiyat farkı neredeyse yok.

Merhaba, benim de mesleğim grafik tasarım ve video editörlüğü. Bu işler için Air değil Pro alman gerekiyor. Air 24 GB ancak Pro sistem olarak o aradaki farkı hissettirmeyecektir hiçbir zaman. Düşünmeden MacBook Pro M4 almalısın bana göre. Bende MacBook Pro M3 kullanıyorum.

Merhaba, benim de mesleğim grafik tasarım ve video editörlüğü. Bu işler için Air değil Pro alman gerekiyor. Air 24 GB ancak Pro sistem olarak o aradaki farkı hissettirmeyecektir hiçbir zaman. Düşünmeden MacBook Pro M4 almalısın bana göre. Bende MacBook Pro M3 kullanıyorum.

M4 mbp daha memnun eder. MacOS'da 16 GB Windows'a gore cok daha verimli calisiyor zaten. 24 GB'a ihtiyaciniz olacagini sanmiyorum ote yandan mbp ile gelen ile basta daha iyi ekran olmak uzere pil, port sayisi ve fan sistemi fark yaratir.

Çok teşekkür ederim. Daha önce masaüstünde 16 GB RAM varken dokümanlarda RAM yetersiz kalıyordu ondan 16 mı 24 mü diye arada kalmıştım.

Çok teşekkür ederim. Daha önce masaüstünde 16 GB RAM varken dokümanlarda RAM yetersiz kalıyordu ondan 16 mı 24 mü diye arada kalmıştım.

MacBook tarafinda macOS, bellegi daha verimli kullaniyor. Ayrica bellek fiziksel olarak islemciyle tumlesik oldugundan ve frekans degerleri cok yuksek oldugundan daha performansli calisiyor. Tum bunlari toparlayinca 16GB ile cok ust duzey isler olmadigi surece sorun yasama ihtimaliniz cok dusuk.

24 GB RAM tabii ki de daha iyi olur ama birinin Air birinin Pro oldugunu varsayaraksak fan olan modeli alman daha daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı