MacBook Air M4 performansı nasıldır?

Ahmet123453838

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
MacBook Air M4 işlemcisinden dolayı aşırı ilgimi çekti. Dürüst olmak gerekirse ders ve oyun gireceğim sizce yeterli mi, CS:GO 2 gibi oyunlar açmayı hedefliyorum.

CS:GO2'den iyi performans alamazsın, çünkü MacBook Air M4 oyun için üretilmiş bir cihaz değil. Fan yok, ısınınca kendini yavaşlatır. LoL, Minecraft gibi hafif oyunlar sorunsuz çalışır ama CS:GO, Valorant gibi ağır ve anti-cheat kullanan oyunlarda ya çalışmaz ya da kötü FPS verir. Uzun süre oynarsan cihaz cayır cayır ısınır, oynadığınla kalırsın.

Merhaba. Benzer bir konuya yazdığım iki mesaj aynen geçerli, onun dışında oyun odaklı MacBook tavsiye etmem açıkçası ama zaten ekosistemdeyseniz oyun da oynayabilirsiniz. CS2 özelinde gayet iyi çalıştığı söyleniyor; yakında Valve’in macOS desteğini genişleteceğinden de bahsediliyor, ki Proton gibi mükemmel bir aracın macOS’a gelmesini isterim, ama o zamana kim öle, kim kala…

Merhaba. LoL gibi bazı oyunların native macOS desteği var, The Forest gibi bazıları da whisky/CrossOver ile gayet iyi, belki de mükemmel, çalışıyor ama Valorant gibi bazı oyunları oynamak imkansız. En kesin yolu istediğiniz oyunlara wiki’den bakmak.
Oyunlarda ısındığı bir gerçek, fansız bir cihaz sonuçta ama FPS konusunda çok kötü değil genelde, tabii ısınana kadar. Daha basit oyunlarda hiç sıkıntı olmuyor diyebilirim, Stardew Valley’de kasmadan-ısınmadan oynanabiliyor.

Bu arada biraz bakındım da wiki’deki bilgiler eski olabilir, özellikle popüler olmayan oyunlar için, reddit’e ve CrossOver’ın sitesine de bakmak iyi olabilir yani.

@333825, keşke rastgele mesajlara beğenmedim atmak yerine yorum yazsanız. Burası asıl amacın konuşup-tartışıp bilgilenmek olduğu bir forum sonuçta.

Merhaba. Benzer bir konuya yazdığım iki mesaj aynen geçerli, onun dışında oyun odaklı MacBook tavsiye etmem açıkçası ama zaten ekosistemdeyseniz oyun da oynayabilirsiniz. CS2 özelinde gayet iyi çalıştığı söyleniyor; yakında Valve’in macOS desteğini genişleteceğinden de bahsediliyor, ki Proton gibi mükemmel bir aracın macOS’a gelmesini isterim, ama o zamana kim öle, kim kala…

@333825, keşke rastgele mesajlara beğenmedim atmak yerine yorum yazsanız. Burası asıl amacın konuşup-tartışıp bilgilenmek olduğu bir forum sonuçta.
Çok sağolun ek bilgiler için.

Ders için ve basit oyunlar için süper de CS 2 gibi rekabetçi oyunlar için asla alınmaz MacBook.
Çok sağolun.

CS:GO2'den iyi performans alamazsın, çünkü MacBook Air M4 oyun için üretilmiş bir cihaz değil. Fan yok, ısınınca kendini yavaşlatır. LoL, Minecraft gibi hafif oyunlar sorunsuz çalışır ama CS:GO, Valorant gibi ağır ve anti-cheat kullanan oyunlarda ya çalışmaz ya da kötü FPS verir. Uzun süre oynarsan cihaz cayır cayır ısınır, oynadığınla kalırsın.
Çok sağolun.

Ders icin harika, oyun icin tartisilir, kotu.
Çok sağolun.

Macbook air m4 pek kimsede yok sanırım. Bende sordum lol ve cs go kaç fps alıyorsunuz diye herkes youtube videosu atıyor :)

Lol 1080p Orta ayarlarda 60 daimi verirse zaten sıkıntı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı