MacBook Air pil kullanımı nasıl olmalı?

roseheart032

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. M2 MacBook Air cihaza sahibim. Sizce cihaz Full şarjda mı kullanılmalı? Bunu savunanlar yüzde yüzden sonra gücün adaptörden alındığını söylüyor. Yoksa şarja bağlı kalmadan yüzde 20ye inince şarj mı edilmeli? Hangisi daha uzun pil ömrü sağlar? Teşekkürler.

Merhaba. M2 MacBook Air cihaza sahibim. Sizce cihaz Full şarjda mı kullanılmalı? Bunu savunanlar yüzde yüzden sonra gücün adaptörden alındığını söylüyor. Yoksa şarja bağlı kalmadan yüzde 20ye inince şarj mı edilmeli? Hangisi daha uzun pil ömrü sağlar? Teşekkürler.

Normal dizüstü alışkanlıklarını devam ettirebilirsin, adaptör kullanımında pilden tüketmez.

Hocam merhaba m1 kullanıcısıyım ben de cihazı ilk aldığımda yüzde 20 ye kadar indirip tekrar şarj edip dolunca çıkaran biriydim. Ancak bir süre sonra ona bağımlı yaşamaya başladığımı farkettim saldım yüzde kaç olduğu ya da ne zaman şarja taktığının hiç bir önemi yok bence şarjı yoksa tak dolduysa çek. Yok dikkat edeyim şarjına falan önemseme zaten o kadar para vermişsin pilinin ömrü bitinceye veririsin üç beş bin TL Apple da değitirirsi.

Normal dizüstü alışkanlıklarını devam ettirebilirsin, adaptör kullanımında pilden tüketmez.

Hocam peki adaptörde kullanmak pile zarar vermez mi? Tamamen bilmediğimden soruyorum. Eskiden sürekli şarjta kullanınca pil ölürdü.

Hocam merhaba M1 kullanıcısıyım ben de cihazı ilk aldığımda yüzde 20'ye kadar indirip tekrar şarj edip dolunca çıkaran biriydim. Ancak bir süre sonra ona bağımlı yaşamaya başladığımı fark ettim saldım yüzde kaç olduğu ya da ne zaman şarja taktığının hiçbir önemi yok bence şarjı yoksa tak dolduysa çek. Yok dikkat edeyim şarjına falan önemseme zaten o kadar para vermişsin pilinin ömrü bitinceye veririsin üç beş bin TL Apple da değitirirsi.

Hocam buna dikkat etmemek lazım diyen çok. Çünkü istediğin kadar dikkat et, pil ölecek diyorlar.

Hocam peki adaptörde kullanmak pile zarar vermez mi? Tamamen bilmediğimden soruyorum. Eskiden sürekli şarjta kullanınca pil ölürdü.

Hocam buna dikkat etmemek lazım diyen çok. Çünkü istediğin kadar dikkat et, pil ölecek diyorlar.

Adaptör pili şarj ettiği zaman şart etmeyi keser ve sadece dizüstüne güç sağlar, sürekli olarak şarjda kullanmak cihazı bozmaz. Cihaz şarjda iken bazen hafif boşalıp tekrardan kendini şarj eder, siz sadece cihazı kullanın ve onu düşünmeyin o sizi düşünsün.

Aynen öyle yani sen bu pile ne kadar iyi bakarsan bak bi yerde değişmesi gerekecek. Benim fikrim dolduysa çek bittiyse tak 😂 çokta dert etme. O kadar verip alıyoruz ona göre yaşamaya başlıyoruz makinr altı üstü onun pil sağlığına göre hayatını değiştiremezsin 😂

Aynen öyle yani sen bu pile ne kadar iyi bakarsan bak bir yerde değişmesi gerekecek. Benim fikrim dolduysa çek bittiyse tak 😂 çok da dert etme. O kadar verip alıyoruz ona göre yaşamaya başlıyoruz makinr altı üstü onun pil sağlığına göre hayatını değiştiremezsin 😂

Kesinlikle öyle, forumda herkes pil sağlığı diye konu açıyor ve telefonu bir yüzdeye kadar kullanıyor.

En fazla 3 yıl içinde ne yaparsak yapalım pil patates olacak 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı