MacBook Air vs MacBook Pro

muzdava

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Aklımda birkaç gündür takılan bir soru var. M4 Çipli bir MacBook düşünüyorum. Bu laptop üzerinden photoshop, logic, video render ve gündelik kullanım için ikisinden bir tanesini almayı düşünüyorum. Sizce hangisini seçmeliyim bu konuda?(Öneriniz varsa m2,m3 de olabilir)

Herkese merhaba. Aklımda birkaç gündür takılan bir soru var. M4 çipli bir MacBook düşünüyorum. Bu laptop üzerinden Photoshop, Logic, video render ve gündelik kullanım için ikisinden bir tanesini almayı düşünüyorum. Sizce hangisini seçmeliyim bu konuda?

Fark etmez o kadar ama Pro daha iyidir.

M2 ile m3 arasında yaklaşık %20 gibi bir fark var. Bütçe sıkıntı değilse m4 alınabilir.

M.2 veyahut M3 arasında büyük bir fark mı peki?

Hocam almisken M4 alin bakin keyfinize, MacBook Air isine de hiç girmeyin, hoparlör, ekran ve uzun kullanim sonrasi inanilmaz isinmalari berbat Air'lerin.

Bu site Apple resmi saticisidir. Ben kendi M.2 Pro cipli MacBook Pro mu buradan depolarindan elden aldim 2 sene once. Istanbuldaysaniz depolari İstanbul'da, elden teslim secenegi ile gidip bizzat alabilirsiniz. Tek gerekli olan herhangi birinin ogrenci belgesi(e-Devlet uzerinden dijital olarak indirip PTnin sistemine yukluyorsunuz.). Bu ogrenci belgesiyle indirim yapiyorlar ve normalde Apple'in sattigi fiyattan bile daha ucuza satiyorlar.

Photoshop ve video render dusunuyorsan ve bunlari hobi olarak arada sirada yapmayi dusunmuyorsan, Air'den uzak dur. Korkunc derecede isiniyor ve performans kismaya basliyor kisa sure icerisinde. Ancak hobi olarak yapmayi dusunuyorsan Air aradaki fiyat farki nedeniyle tercih sebebi olabilir. Bir de fani olmadigi icin ekstra belki bir arti olabilir ama Pro'larda o kadar gurultulu calismiyor zaten.

Ek olarak M4'ler 16GB ram ile geliyor taban modelde ama eger M3 alacaksan 8GB kesinlikle alma. Bana sirket verdigi icin cok bi sansim yoktu secme konusunda ama guc bela yetiyor 8GB.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı