En güncel MacbookPro15 dışındaki tercihleriniz emin olun oyun zevkinizi alt-üst edecek ve yok yere Macbook’tan soğumanıza yol açabilecektir. Nedeni ise dahili grafik biriminin yetersizliği. Ama oyun oynamam diyor ve MACOS’u benimsemek istiyorsanız MacbookPro13 ya da Air modellerine de yönelebilirsiniz. Kendimden örnek vermem gerekirse Macbook ve AppleTV harici bir Apple ekosistemine sahibim ve bu ekosisteme bir MacbookPro dahil etmek istiyordum. Fakat grafik-tasarım, yazılım işlerimin yanı sıra oyun da oynamak istiyor ve oynarken herhangi bir sorun yaşamak istemiyordum. Sürekli internetten MacbookPro15’in oyun performansını, oynarken ne kadar ısındığını izledim, izledim ve izledim. İstisnasız her videoda bir crash ya da 99 Santigrat dereceleri gören değerler vardı. Ve bunlar haricinde, normal kullanımda ekran titremesi, kararması gibi yazılımsal problemler gözlemledim(bunlar şimdiye düzeltilmiş olabilirler). Bu yüzden Macbook’a ayırdığım bütçe ile gerçekten tatminkar üst seviye bir masaüstü sistem dizdim. Çift ekran kartı takabileceğim bir anakart alıp bir slota NVIDIA RTX diğerine de NVIDIA GT710 yerleştirdim. Bu sayede Hackintosh da kullanabiliyorum. Tabi eksilerden biri mobilite, yani istediğim yere kolaylıkla taşıyamıyorum.
Belki yardımcı olur diye yazdım, kararın için şimdiden hayırlı olsun diyorum.