MacBook alınır mı?

En güncel MacbookPro15 dışındaki tercihleriniz emin olun oyun zevkinizi alt-üst edecek ve yok yere Macbook’tan soğumanıza yol açabilecektir. Nedeni ise dahili grafik biriminin yetersizliği. Ama oyun oynamam diyor ve MACOS’u benimsemek istiyorsanız MacbookPro13 ya da Air modellerine de yönelebilirsiniz. Kendimden örnek vermem gerekirse Macbook ve AppleTV harici bir Apple ekosistemine sahibim ve bu ekosisteme bir MacbookPro dahil etmek istiyordum. Fakat grafik-tasarım, yazılım işlerimin yanı sıra oyun da oynamak istiyor ve oynarken herhangi bir sorun yaşamak istemiyordum. Sürekli internetten MacbookPro15’in oyun performansını, oynarken ne kadar ısındığını izledim, izledim ve izledim. İstisnasız her videoda bir crash ya da 99 Santigrat dereceleri gören değerler vardı. Ve bunlar haricinde, normal kullanımda ekran titremesi, kararması gibi yazılımsal problemler gözlemledim(bunlar şimdiye düzeltilmiş olabilirler). Bu yüzden Macbook’a ayırdığım bütçe ile gerçekten tatminkar üst seviye bir masaüstü sistem dizdim. Çift ekran kartı takabileceğim bir anakart alıp bir slota NVIDIA RTX diğerine de NVIDIA GT710 yerleştirdim. Bu sayede Hackintosh da kullanabiliyorum. Tabi eksilerden biri mobilite, yani istediğim yere kolaylıkla taşıyamıyorum.
Belki yardımcı olur diye yazdım, kararın için şimdiden hayırlı olsun diyorum.
 
Yazınızı pek anlayamadım üstte macbookpro15 dışı oyun keyfinizi bozar demişsiniz altta ısısından bahsetmişsiniz 15 model iyi mi kötü mü?
Oyun performansı olarak harici GPU’su olduğundan diğer Macbook modellerinden daha güçlü fakat yine de ısınma sorunu var.
 
Windows Notebook ile Macbook arasında donanım olarak pek bir fark yok ama Windows Notebooklarda harici GPU bulunuyor. İşletim sistemi olarak MacOS daha iyi diyorsanız, MacOS'u Windows bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Rehber linki aşağıda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Oyun performansı olarak harici GPU’su olduğundan diğer MacBook modellerinden daha güçlü fakat yine de ısınma sorunu var.

Anladım hocam sağ olun bilgi için peki diyelim ben gittim GTX ekran kartlı laptop aldım ben ona macOS yüklersem aynı performansı alır mıyım ne gibi problemler yaşatabilir en fazla.
 
Anladım hocam sağ olun bilgi için peki diyelim ben gittim GTX ekran kartlı laptop aldım ben ona macOS yüklersem aynı performansı alır mıyım ne gibi problemler yaşatabilir en fazla.
Optimizasyon problemlerinin yanısıra (problemler donanımın macOS uyumluluğuna göre değişkenlik gösterir) sonraki sürümlere geçişte problem yaşarsınız(driver desteğinden dolayı). En bilinen problem WIFI kartının uyumsuzluğu.
 
MacBook oyunlar için tercih edilen bir ürün değil,seçim sizin ne ağırlıklı iş yaptığınıza bağlı yazılım tasarım vb. mi yoksa oyun mu bunu kendinize göre belirlemeniz gerekiyor.
 
MacBook oyunlar için tercih edilen bir ürün değil, seçim sizin ne ağırlıklı iş yaptığınıza bağlı yazılım tasarım vb. mi yoksa oyun mu bunu kendinize göre belirlemeniz gerekiyor.

Hocam oyun dediğimiz şey LOL şu anki patates bilgisayarım bile açıyor yani. Benim bu cihazı taşımam ve bataryasından verim almam lazım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı