MacBook alternatifi nelerdir?

MacBook alternatifi pek yok ya, bende baya araştırdım hangi modele baksam bi özelliğinden feragat edilmiş. En yakın MateBook var onunda kronik sorunları var. MacBook’un giriş seviyeside ayrı bir garip orta ve üst segmente yönlendiriyor.

Gpu oyun haricinde önemli Adobe ve autodesk için kullanılacak laptop. Mackbook fansız ve sessiz olması vs. Zenbook için 16 gb ram 1tb ssd sunuyor.

Bütçe belirtmemişsiniz o yüzden kendi kullandığım cihazı alternatif olarak önerebilirim. ASUS ROG Flow Z13. 13900H işlemci RTX 4050 (45w) ekran kartı 16 GB DDR5 bellekle ve 1TB NVM SSD ile geliyor. AutoCAD için hayli hayli kuvvetli. (Siz Autodesk demişsiniz de benim ordan kullandığım sadece CAD var o yüzden örneği ordan verdim.) Oyunları da güzel şekilde oynatıyor. Ekranı da Mac'lerden geri kalmıyor. Arkadaşımın M1 Air'ı ile yan yana koyduk gerçekten geri kalmıyor. 13 inçlik boyutuyla taşıması da oldukça kolay. Ayrıca klavyesinden ayrılarak tablet olarak da kullanılabiliyor.
Fansız değil fakat sessiz modda çalıştırmıyor. Şu an bu cihaz üstünden yazmaktayım bu yorumu. Fanlarım tamamen kapalı. İş yüklerinde fan sesi alıyorsunuz ama soğutması başarılı diyebilirim.

Zenbook kağıt üstünde çok daha iyi gibi duruyor. Verimlilik ve işlevsellik bakımından pratikte MacBook üstün gibi.

Bütçe belirtmemişsiniz o yüzden kendi kullandığım cihazı alternatif olarak önerebilirim. ASUS ROG Flow Z13. 13900H işlemci RTX 4050 (45w) ekran kartı 16 GB DDR5 bellekle ve 1TB NVM SSD ile geliyor. AutoCAD için hayli hayli kuvvetli. (Siz Autodesk demişsiniz de benim ordan kullandığım sadece CAD var o yüzden örneği ordan verdim.) Oyunları da güzel şekilde oynatıyor. Ekranı da Mac'lerden geri kalmıyor. Arkadaşımın M1 Air'ı ile yan yana koyduk gerçekten geri kalmıyor. 13 inçlik boyutuyla taşıması da oldukça kolay. Ayrıca klavyesinden ayrılarak tablet olarak da kullanılabiliyor.
Fansız değil fakat sessiz modda çalıştırmıyor. Şu an bu cihaz üstünden yazmaktayım bu yorumu. Fanlarım tamamen kapalı. İş yüklerinde fan sesi alıyorsunuz ama soğutması başarılı diyebilirim.
Haklısınız. Mackbook air için aslında en iyi alternatif zenbook 14x gibi duruyor şimdilik.

Biraz beklemenizi öneririm bazı markaların çok ince kasalı laptopları geliyor performanslı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı